ALS 85 ANYS

Mor Henri d'Orleans, aspirant al tron de França

El comte de París competia en les seves aspiracions al tron

henri dorlans comte de paris  poissy le 27 avril 2014

henri dorlans comte de paris poissy le 27 avril 2014

1
Es llegeix en minuts

Henri d’Orleans, comte de París i aspirant al tron de França, ha mort aquest dilluns als 85 anys, segons va informar l’agència France Presse el seu conseller jurídic, Dominique Chagnollaud de Sabouret.

El comte de París era descendent del germà de Lluís XIV, però també de Philippe-Egalité, que havia votat la mort del rei Lluís XVI, guillotinat. El seu traspàs coincideix amb l’aniversari de la decapitació d’aquest rei, el 21 de gener de 1793, segons recorden els seus partidaris.

La Casa d’Orleans competeix en les aspiracions legitimistes al tron de França amb Lluís Alfons de Borbó, fill del difunt d’Alfons de Borbó, duc de Cadis, i de la neta del dictador Francisco Franco Carmen Martínez Bordíu, i amb Joan Cristòfol Bonaparte, príncep Napoleó, que representa els bonapartistes.

Notícies relacionades

Henri d’Orleans, que té set fills de dos matrimonis, va intentar impedir al duc de Cadis l’ús del títol de duc d’Anjou, que representa l’hereu del tron francès, però el Tribunal de gran Instància de París el va desestimar el 1988. 

Orleans ha tingut sempre més presència en la premsa del cor que en la política francesa, per les seves complicades relacions familiars.

Temes:

França