VIOLÈNCIA MASCLISTA

El xef Pepe Solla, insultat per posicionar-se contra Vox

El cuiner gallec rep crítiques a internet per proclamar el seu restaurant "espai lliure de Vox"

ecarrasco36632132 gra196 bruselas  15 12 2016   el cocinero espa ol pepe solla190107163600

ecarrasco36632132 gra196 bruselas 15 12 2016 el cocinero espa ol pepe solla190107163600 / Horst Wagner

1
Es llegeix en minuts

El xef gallec Pepe Solla, posseïdor d’una Estrella Michelin pel seu restaurant a Poio (Pontevedra), ha rebut insults a través d’internet després de posicionar-se públicament contra el masclisme i l’actitud que Vox manté sobre la violència de gènere.

Solla va compartir a les seves xarxes socials un cartell en el qual reflectia que el seu restaurant era un espai "lliure de violència de gènere", afegint “i de Vox". Després de la seva publicació, el cuiner va començar a rebre insults i males crítiques sobre el seu restaurant a través de la plataforma Tripadvisor, on va rebre nombrosos comentaris en els quals es qüestionava la seva professionalitat.

 

En declaracions a Efe, el xef de Pontevedra assegura que "mai vaig voler polemitzar" sobre aquesta qüestió perquè "no és el meu estil", però defensa que volia mostrar una posició "molt clara" en contra de la violència masclista i que havia de denunciar "certes coses que estan passant". Entén que, a més de cuiner, és "un ciutadà que viu en societat", i per això igual que té "dret a votar" també en té per expressar la seva opinió.

En el cas de la violència masclista, Solla remarca que acceptar les tesis de Vox suposaria "fer un pas enrere" i acabar amb acords "consensuats per tots", i per això avança que continuarà posicionant-se en contra de la violència de gènere i de tots aquells que "proven de llançar per terra" lleis que són "bàsiques" per a la convivència.

Mostres de recolzament

Notícies relacionades

Pepe Solla afegeix que malgrat les desqualificacions no se’n penedeix i afirma que és conscient del que va dir i del que va fer, i per això –assenyala– "assumeixo les conseqüències" que pugui tenir per al seu restaurant que, en tot cas, entén que "no seran gaires". "Cadascú és lliure d’entrar al bar que vulgui o d’anar a l’espectacle musical que vulgui", explica Solla, que assegura que les mostres de recolzament que ha rebut "són moltes més" que els comentaris negatius.

Des de Tripadvisor, una plataforma que recull opinions sobre serveis del sector turístic i hoteler de tot el món, li han traslladat al xef que retiraran les crítiques publicades perquè "no tenen res a veure" amb la seva activitat professional.