ARTISTA POLIFACÈTIC

Bertín ensenya a planxar camises

El conegut artista obre a YouTube 'Bertín ho fa millor', un canal de tutorials

videoplayback / periodico

1
Es llegeix en minuts

A més de cantar i presentar programes de televisió, el polifacètic Bertín Osborne sap fer moltes més coses d’anar per casa. Com planxar una camisa, una 'especialitat’ de l’artista andalús que ensenya pas a pas i en menys de sis minuts en un vídeo amb què obre el seu nou canal de tutorials a YouTube, titulat sense rubor 'Bertín ho fa millor'.

Amb més desimboltura que manya, Bertín va donant una sèrie de consells pràctics de com enfrontar-se a una camisa, armat amb una planxa. Però el seu desenfadat estil d’ensenyar-ho –i la seva dubtosa traça a l’executar-ho– fa per moments la sensació que és un divertit monòleg, en la línia delsnadalencs de Martes y 13.

Així, l’artista aconsella no comprar camises "dels xinesos" per la seva mala qualitat i la seva dificultat a planxar-les. "Són demala qualitat", afirma rotund. També mostra una gran passió per llançar vapor a tort i a dret davant de les arrugues més resistents.

Però el punt que més el preocupa és el delsbotons. Per això, dona una sèrie de trucs (utilitzar un didal o una cullereta de cafè) perquè la planxa els eviti "amb la punteta..., amb perdó i el degut respecte", apunta l’artista. Però el que més el molesta dels botons és que n’hi hagi dos als punys. "És una collonada", assegura rotund i amb aire d’indignat.

Notícies relacionades

Després de la lliçó, que sembla interrompre’s per una trucada ("és un 'spam’", afirma), Bertín descobreix la veritable raó d’haver entrat en un món que, confessa, no coneix gaire bé: "Doneu-li molts 'likes' a això..., no sé massa on, però m’han dit que és el que cal fer". Bertín potser no ho fa millor, però s’atreveix amb tot.