A 'HOLLYWOOD REPORTER'

Una exmodel diu que va ser l'amant de Woody Allen quan tenia 16 anys

Babi Christina Engelhardt va sortir del 1976 al 1984 amb el director, que va sumar a les seves trobades "altres noies boniques" i fins i tot la seva nòvia oficial de llavors, Mia Farrow

"Això em va fer qui soc. No me'n penedeixo", es desmarca del #Metoo, i assegura que el seu idil·li va inspirar la pel·lícula 'Manhattan' (1979)

zentauroepp46309738 nuevo esc ndalo de woody allen con una menor  en 1976  a los181219092306

zentauroepp46309738 nuevo esc ndalo de woody allen con una menor en 1976 a los181219092306

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

L’octubre del 1976, la model i aspirant a actriu rossa d’ulls maragda Babi Christina Engelhart va cridar l’atenció de Woody Allen al llegendari restaurant Elaine de Nova York. A més de fer-ho per un imponent físic, la noia va captar la seva atenció deixant-li una nota sobre la taula amb el seu número de telèfon i un missatge descarat: "¡Ja que has firmat prou autògrafs, aquí tens el meu!". L’en aquell temps ja famós director tenia 41 anys i estava a punt d’estrenar ‘Annie Hall’. No va tardar a trucar a la noia de trets germànics i citar-la al seu apartament de la Cinquena Avinguda. Tot i que ell mai li va preguntar per l’edat, ella li va explicar que anava a l’escola de secundària, que vivia a casa amb els pares en una zona rural de Nova Jersey i que buscava llaurar-se un futur com a model a Manahattan.

Així és com comença el relat d’"un idil·li clandestí" de “La secreta amant adolescent de Woody Allen: sexe, poder i conflictes de la musa que va inspirar ‘Manhattan’”, extens reportatge que ‘Hollywood Reporter’ ‘Hollywood Reporter’dedica a una de les dones, fins ara desconeguda, del prestigiós director novaiorquès. 

Les trobades d’aquesta relació d’amagat, amb tocs "claustrofòbics i controladors", es van succeir fins al 1984. Babi Christina Engelhart assegura que, quatre dècades després, encara està processant aquell idil·li. "Per ella, el recent reexamen de les dinàmiques de poder de gènere iniciat pel moviment #Metoo (i els escàndols personals d’Allen, inclosa la denúncia d’abús sexual de la seva filla adoptiva, Dylan Farrow) ha transformat el que havia sigut un record malenconiós i fins i tot dolç en una cosa molt més incòmoda". No obstant, Engelhardt es resisteix a jutjar amb les normes establertes avui dia el que va viure en el passat: "És gairebé com si ara s’esperés que el destrossés [a Allen]", diu.

Similituds amb la pel·lícula

Ara, amb 59 anys, divorciada i mare de dues universitàries, Engelhardt afirma que ‘Manhattan’, una pel·lícula que relata la història d’un escriptor de més de 40 anys que comença  una relació amb una noia de 16 després de patir dos fracassos matrimonials, descriu l’aventura que va tenir amb Allen durant gairebé una dècada.

Diane Keaton i Woody Allen, a 'Manhattan'.

"Encara estic impressionada amb ell com a artista. Com va jugar amb els personatges a les seves pel·lícules i com va jugar amb mi", admet Engelhardt, que davant el moviment #MeToo es nega a atacar el director.

"El que em va fer parlar és que vaig pensar que podia oferir una nova perspectiva", afegeix Engelhardt i insisteix: "No estic atacant Woody", ja que, segons afirma, està parlant de la seva història d’amor. "Això em va fer qui soc. No me’n penedeixo", va defensar.

Només dos amics íntims d’Engelhardt van conèixer llavors la seva relació amb el cineasta. Un d’ells era el famós fotògrafd’Andy Warhol Andrew Unangst, que alguna vegada la va portar fins a l’apartament. També el germà petit de la noia. Va ser un dia que Allen va trucar a casa dels seus pares preguntant per ella. Ell llavors tenia 11 anys: "No vaig pensar en res romàntic, simplement era una gran fan de ‘Bananas’", relata.

La model detalla que el director novaiorquès, avui de 83 anys, imposava les condicions, una, que les trobades havien de ser al seu apartament de la Cinquena Avinguda, on la portava a una habitació "amb impressionants vistes al Central Park".

"Les cortines sempre estaven tancades", recorda Engelhardt, que posteriorment es va convertir en musa platònica de Federico Fellini i assistent del productor Bob Evans.

En la seva primera cita a l’apartament Allen la va interrogar sobre el significat de la vida, van jugar als escacs i van veure un partit de bàsquet abans de fer-se un petó. "Va ser un plaer. Era fan d’Allen molt abans de conèixer-nos. No vaig discutir. Hi havia dues regles bàsiques: no parlarien sobre la seva feina i, degut a la necessitat de privacitat de la celebritat, només podien reunir-se en un lloc [el 930 de la Cinquena Avinguda]".

"Les cortines sempre estaven tancades. Suposo que les vistes eren espectaculars, però no era allà per les vistes", diu amb sarcasme.

Trios amb "noies boniques" i Farrow

La model relata que després d’un any, Allen va innovar i ocasionalment va començar a portar altres "noies boniques" per fer trios. Per ella la bisexualitat no era una cosa nova, i va trobar les experiències amb Allen "interessants, una exploració dels 70".

El que ja no li va agradar tant va ser quan, després de quatre anys anant-se’n al llit junts, un dia Allen li va dir alegrement que volia presentar-li la seva "nòvia". Va resultar ser Mia Farrow, tenia 14 anys més que ella i ja era famosa per ‘La llavor del diable’ ‘El gran Gatsby’.

"Malgrat la commoció inicial de la gelosia", Engelhardt diu que li va agradar Farrow durant el "grapat" de sessions de sexe que van tenir els tres. "Ella era bonica i dolça, ell era encantador i atractiu, i jo era sexi i cada vegada més sofisticada en aquest joc. No va ser fins després que em vaig adonar que jo era poc més que una joguina", continua.

Notícies relacionades

La filla adoptiva d’Allen i Mia Farrow, Dylan Farrow, va acusar el 1992 el seu pare d’abusar sexualment d’ella quan era una nena.

En aquella mateixa època el cineasta havia iniciat una relació amb una altra filla adoptiva de Farrow, Soon-Yi Previn, que tenia 19 anys i amb qui finalment es va casar el 1997. 

Temes:

Woody Allen