IMMERSIÓ SOLIDÀRIA

Ona Carbonell felicita les festes entre taurons

La nedadora de sincro tria Oxfam Intermón perquè rebi la donació de 5.000 euros que fa L'Aquàrium

ona-carbonell-bcn- / periodico

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

"Prova superada. Estic sencera", ha dit la medallista olímpicaOna Carbonella la sortida del tanc de L’Aquàrium de Barcelona, on aquest divendres s’ha submergit per felicitar les festes nadalenques en un acte solidari. Amb el vestit de neoprè i la gorra vermella posats, ha comentat l’experiència amb els fotògrafs: "Ha sigut molt graciós perquè sabia que els taurons estaven just darrere meu quan veia que disparàveu els flaixos. Des de prop la veritat és que les dents fan por".

Ona ha realitzat la tradicional immersió solidària amb què el centre marí i ella han volgut felicitar les festes i de passada ajudar una oenagé. "Al principi estava una mica cagada i sentia molt respecte, però em fa molta il·lusió. Sabeu que el meu medi és l’aigua i l’ocasió s’ho mereix, sobretot, ferla donació de 5.000 euros de L’Aquàrium a Oxfam Intermón, que és l’oenagé que he escollit, per a la campanya de Nadal que estan fent, que es diu #Ungranreto, i la intenció de la qual és que 62.000 nens i nenes en situació d’emergència tinguin aigua neta per rentar-se i evitar el contagi de malalties. Crec que està tot connectat i em fa molta il·lusió, perquè nosaltres podem disfrutar d’aigua potable obrint l’aixeta de casa, però molta gent al món no", ha explicat.  

Superant les seves pors i una otitis, la medallista olímpica ha posat uns minuts a l’interior del tanc que allotja, entre moltes altres espècies marines,13 taurons, al costat d’una pancarta en la qual es llegia "Cuidar l’aigua és preservar la vida" i s’ha obert completament de cames sobre el fons de sorra.

He tornat als pits de pollastre

Abans de la immersió, Ona ha comentat que tanca un any "brillant i atípic". "Em fa fins i tot pena haver deixat els fogons", ha dit la guanyadora de l’última edició de 'Masterchef celebrity', que no renunciarà a cuinar en família aquest Nadal. Tinc totes les paperetes per cuinar jo", assegurava i proposava per exemple uns canelons farcits de verduretes. "Quan tinc temps lliure m’encanta fer els meus plats, però no amb un rellotge que va al revés i sense pressió, al meu aire". 

És clar que no podrà baixar la guàrdia perquè la competició ja és a poques braçades. "Tinc 20 medalles olímpiques, però en vull més i això requereix molt esforç i moltes hores de dedicació. Així que ara hem tornat als pits de pollastre a la planxa perquè estem entrenant molt intensament. Tenim mundial a Corea al juliol. Comencem la primera etapa a la primavera a París i no parem de viatjar. Tres setmanes abans del Mundial estarem al Japó per aclimatar-nos i serà tot molt dur i amb vista als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i cal estar al màxim". 

Coreografies amb bona pinta

Notícies relacionades

Ona Carbonell assegura que li ha anat fabulosament el "mini-reset" d’aquest any després de 15 anys a la sincro fent la mateixa rutina. "Sortir d’aquesta zona de confort aquest any i afrontar el repte de 'Masterchef' m’ha donat certa serenitat. Mai vaig imaginar que aprendria a cuinar i mira el resultat. Ara estic molt motivada i em sento forta. Soc la més més gran de l’equip i això em dona certes taules. Em queden dos anys bons a la sincro i ho vull donar tot. Estic desitjant que pugueu veure les coreografies en les quals estem treballant perquè tenen molt bona pinta. La selecció espanyola de sincro està en un molt bon moment. Està tornant a un equip com el que vam tenir fa uns anys i que tan bons resultats ens va donar. És un equip jove i amb molt talent. Mayu [l’entrenadora japonesa Mayuko 'Mayu' Fujiki] és una excel·lent entrenadora. Ara anem avançades amb les coreografies i estem treballant més la tècnica", ha explicat. També està posada en el disseny dels banyadors, que estaran relacionats amb la coreografia i amb la música, "tot i que és aviat per avançar res". 

La nedadora de sincro segueix la línia iniciada fa anys per L’Aquàrium de Barcelona en què han participat Leo Messi, els germans Roca, Judith Mascó, Mireia Belmonte, David Meca i Antonio Orozco.

Temes:

Ona Carbonell