DE COMPATRIOTA A COMPATRIOTA

Michelle Obama insta Meghan Markle a "anar més a poc a poc" per adaptar-se a la reialesa

L'exprimera dama dels EUA ha donat diversos consells a la duquessa de Sussex per sortir-se'n amb les seves últimes disputes amb Caterina

46033116 60

46033116 60 / Jose Luis Magana (AP)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exprimera dama dels Estats Units, Michelle Obama, que és aquests dies al Regne Unit promocionant la seva biografia, Mi historia, ha adreçat unes paraules d’ànim i diversos consells a la seva compatriota Meghan Markle, perquè es pugui adaptar millor a la seva nova vida de ‘royal’. Sabedora de les últimes notícies sobre lessuposades disputes amb la seva cunyada Caterina, duquessa de Cambridge, la dona de Barack Obama ha declarat a la revista ‘Good HouseKeeping’ : "Com jo, potser Meghan mai va somiar que tindria una vida com aquesta i és possible que la pressió que senti és massa. Així que el millor consell que li puc donar és agafar-se el seu temps i no tenir pressa".

Michelle i el seu marit tenen des de fa uns anys una relació propera amb l’actriu Meghan i el príncep Enric, que seran pares a principis de la primavera vinent. El novembre passat, quan els ducs de Sussex van anunciar el seu casament [que va tenir lloc al maig], l’exmandatari nord-americà ho va celebrar a Twitter i va desitjar als nuvis "tota la felicitat del món".

El príncep Enric i Meghan Markle, el dia del seu casament, el 19 de maig. / AP

El 'truc' de Michelle

En una entrevista amb el magazín anglès, Michelle Obama ha revelat quin va ser el seu truc a l’arribar a la Casa Blanca després que el seu marit guanyés les eleccions presidencials dels Estats Units del 2008.

"Vaig passar els primers mesos a la Casa Blanca enfocada en les meves filles i a assegurar-me que comencessin bé l’escola i que fessin nous amics abans de posar-me amb projectes més ambiciosos", ha explicat Michelle, que interromprà la seva gira europea de presentació del llibre per tornar als Estats Units i assistir al funeral de l’expresident George H. W. Bush

Disputes reals 

Els últims rumors de disputes entre les cunyades de Kensington han augmentat després que fonts reials hagin revelat que Caterina va acabar plorant per les exigències de Meghan sobre el vestit de dama d’honor de la princesa Carlota per a la seva boda. Això se suma al tracte "inacceptable" que diuen que té Meghan amb el personal de palau, perquè, pel que sembla, "opina massa" i en un to "dictatorial". En resum, que a la cort es diu que les duquesses "són persones molt diferents".

REUTERS / Enric, Meghan, Kate i Guillem, en una imatge del febrer passat. / 

A causa de totes aquestes desavinences ‘The Mail On Sunday’ ‘The Mail On Sunday’ha explicat que germans i cunyades celebraran el Nadal per separat: els ducs de Sussex, a Sandringham, amb la reina Elisabet, i Guillem i Caterina amb la família Middleton, a Berkshire. 

Germans distanciats

‘The Times’ també s’ha fet ressò aquest cap de setmana de l’enuig de Guillem després de saber que el seu germà i la seva cunyada embarassada deixaran ben aviat el complex palatí de Kensington que ara comparteixen tots a Londres, per viure a Frogmore House, a les terres que envolten el castell de Windsor.

Es tracta d’una casa de camp del segle XVII, que és residència reial des de 1792.  Allà hi ha enterrat el rei Eduard VIII amb la seva dona, Wallis Simpson, per la qual va abdicar al tron.

Notícies relacionades

Actualment la mansió està deshabitada, però durant un temps va allotjar els empleats de la família reial. La vivenda està sent sotmesa a una completa remodelació per transformar les cinc unitats actuals en una casa de deu habitacions.

L’obra costarà als contribuents l’equivalent a poc més de cinc milions d’euros i hauria d’estar acabada abans del naixement del nadó, a començaments de primavera. Nottingham Cottage, al palau de Kensington, on ara viuen, només té dues habitacions.