DESFILADA DE VICTORIA'S SECRET

El vol rasant dels 'àngels'

Nova York acull una llarga desfilada amb 90 sortides de models en llenceria

victoria / periodico

3
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO

Com diu la cançó de Queen, el xou ha de continuar. I a Victoria’s Secret saben com mantenir el to i el ritme dels seus espectacles. Tot i que les vendes no els somriguin, amb caigudes alarmants de fins al 50%, els seus ‘àngels’ no deixen d’exhibir anatomia, somriures i petonets a la càmera. La desfilada d’aquest dijous era la del replegament de la marca nord-americana, el de la seva tornada a la ciutat dels gratacels després de les aventures en altres confins com ara Londres, París i Xangai, de vegades accidentats i sempre amb l’ombra de les crítiques per la cosificació del cos femení i la negativa a mostrar una diversitat més àmplia a la passarel·la, amb models de talles grans, per exemple. 

El vol d’aquest any aquesta vegada ha sigut un vol rasant, sense grans sobresalts, i amb un total 90 sortides dividides en sis parts. Són moltes per a una desfilada habitual, però això és un xou mil·limètricament orquestrat perquè quedi diví a les pantalles de televisió –s’emetrà el 2 de desembre, tot i que a Espanya encara no se sap quin canal l’emetrà–. Una desfilada de llenceria que cada any segueixen més de 800 milions de persones a 190 països i que, segons l’edició nord-americana de la revista 'Harper’s Bazaar', costa prop de 12 milions de dòlars (10,6 milions d’euros). S’han de vendre moltes calcetes i sostenidors per assolir aquesta suma. 

El rescabalament de Gigi

Però parlem de les noies que han desfilat al moll 94, a l’oest de Manhattan. Si l’any passat la Xina va prohibir l’entrada a Gigi Hadid per un problema de visat, aquesta vegada la top jugava a casa i s’ha rescabalat desplegant en una de les seves aparicions unes enormes ales de papallona multicolor al costat de la seva germana Bella Hadid i la 'Kardashian' Kendall Jenner.  Tal com s’havia anunciat àmpliament, el ‘fantasy bra’ el va lluir la model sueca Elsa Hosk.

La desfilada va ser també un homenatge a la brasilera Adriana Lima, que als seus 37 anys ha plegat les ales després de 20 anys a la casa. La top de Salvador de Bahia va deixar anar fins i tot unes llàgrimes en la seva última sortida. També van defensar amb naturalitat i ales blanques i daurades els seus diminuts conjunts Toni Garrn, Barbara Palvin i Sara Sampaio. Behati Prinsloo va tornar després de dos anys d’absència per la seva maternitat. Es van veure diverses models negres i asiàtiques. I també va tenir el seu moment de glòria la canadenca Winnie Harlow, la model amb vitiligen que debuta amb la marca i a la qual hem vist a les principals passarel·les i en moltes campanyes publicitàries.

Notícies relacionades

Després de l’èxode de moltes models veteranes en aquesta passarel·la i pels motius més diversos, hi ha hagut també moltes incorporacions, com la debutant Duckie Thot (australiana, filla de refugiats sud-sudanesos), que ha assegurat que la seva arribada i la de moltes altres principiants diferents a la norma clàssica probablement no siguin suficients, però suposen un canvi per a la indústria.

Preu inflat

Aquesta vegada l’apartat musical l’ha cobert la cantant, compositora i actriu britànica Rita Ora, al costat de la qual queia l’aigua en forma de cascada, i el canadenc Shawn Mendes. I la galleda d’aigua freda ha sigut per al tan publicitat ‘fantasy bra’. La firma assegura que el preu de la peça, confeccionat amb més de 2.100 diamants de Swarovski, ascendeix al milió de dòlars, però el portal Page Six ha consultat amb un expert en pedres precioses i sembla que el cost de la peça està inflat. ¿La raó? Els diamants dels altres ‘fantasy bras’ en la història de Victoria’s Secret eren naturals, però aquesta vegada són sintètics, per la qual cosa el seu valor podria ser bastant inferior. Si són uns 800 dòlars per quirat i el sostenidor està format amb 71 quirats de diamants, el seu valor seria d’uns 56.800 dòlars. Tot i que s’hi sumin les pedres i el cost de la mà d’obra,el seu preu continua sent molt inferior al milió"