AMBAIXADORA D'ACNUR

Angelina Jolie coneix el drama dels veneçolans

L'actriu coneix l'arribada massiva de veneçolans que fugen de la crisi econòmica del seu país

3b826b5f-7eea-46dd-b62c-349301c7b8a5-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu nord-americana Angelina Jolie, en qualitat de representant de l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur), s’ha traslladat a la frontera del Perú amb l’Equador per conèixer sobre el terreny la massiva arribada diària a territori peruà de veneçolans que fugen de la crisi econòmica del seu país.

En el segon dels seus tres dies de missió per avaluar les necessitats humanitàries dels refugiats de Veneçuela i els desafiaments que afronta el Perú com a país receptor, Jolie va comprovar que més de mil veneçolans travessen al dia la frontera des de l’Equador per quedar-se al Perú o seguir el seu camí cap a Xile o l’Argentina.

La presència de l’estrella de Hollywood al Centre Binacional d’Atenció en Frontera (Cebaf) que comparteixen el Perú i l’Equador va generar expectació entre els centenars de veneçolans que en aquell moment es trobaven a l’espera de realitzar el tràmit o sortint-ne amb el seu segell acabat de posar al passaport.

L’actriu i directora va comprovar també les atencions que la Creu Roja presta en un dels principals punts de pas d’aquest èxode, una migració que a la majoria els pren diversos dies de viatge. 

A prop de la ciutat de Tumbes (Perú), Angelina Jolie també va visitar un menjador gestionat per l’associació religiosa Madres de Santa Ana, on s’ofereix menjar i hostalatge als veneçolans nouvinguts al Perú. Una visita similar va tenir aquest diumenge l’actriu quan va conversar amb els veneçolans que s’allotgen a l’alberg Sin Fronteras, que regenta l’empresari peruà René Cobeña, convertit ja en la primera llar a Lima per a la majoria dels refugiats veneçolans que arriben a la capital peruana.

Notícies relacionades

El Perú és, amb almenys 456.000 veneçolans arribats en tot just any i mig, el segon país que més immigrants ha rebut d’aquest fenomen migratori, només superat per Colòmbia, que voreja el milió.

Uns 2,3 milions de veneçolans han fugit del país com a conseqüència de la crisi, segons les últimes xifres de l’ONU, que va alertar de la falta d’aliments i de medicines que pateix la població.