EL DIA CONTRA EL CÀNCER DE MAMA

Sara Carbonero revela que li van detectar un bony al pit

La periodista explica en el seu compte d'Instagram que tot va quedar en un ensurt, però recorda que "no totes les dones tenen la mateixa sort"

zentauroepp45500445 madrid  spain   october 17   sara carbonero presents  los im181020134048

zentauroepp45500445 madrid spain october 17 sara carbonero presents los im181020134048 / Pablo Cuadra

2
Es llegeix en minuts

La coneguda periodista Ana Rosa Quintana va aprofitar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que es va celebrar divendres passat, 19 d’octubre, per a revelar un secret que ha mantingut ocult des del 2010: la directora i presentadora del magazín matinal de Tele 5 'El programa de Ana Rosa'va explicar en directe i emocionada que va lluitar contra un càncer de mama fa vuit anys, una malaltia que no va fer pública perquè els seus fills eren molt petits. I hores més tard d’aquesta declaració televisiva va ser Sara Carbonero, una altra coneguda periodista, que també ha treballat a Tele 5, la que va confessar a través de les xarxes socials que fa unes setmanes se li va detectar un bony al pit. Per fortuna, benigne 

Sara Carbonero (Corral d’Almaguer, Toledo, 1984) va utilitzar el seu perfil públic a Instagram per explicar que tenia un bony en un del seus pits, fet que la va portar a sentir la por en pròpia persona: "Fa només unes setmanes vaig experimentar a la meva pròpia pell la por i la incertesa quan em van detectar per sorpresa un bony bastant gran en una revisió", escriu en el seu compte d’Instagram.

Tot va quedar en un ensurt, perquè el bony va resultar ser benigne, però la desagradable experiència li va servir a la periodista (que té dos fills amb el futbolista Iker Casillas) per reflexionar sobre aquesta malaltia que afecta milers de dones al món. Una reflexió que ha plasmat en la seva nota publicada a Instagram, que apareix acompanyada d’una fotografia seva amb un gran ram de roses: 

 "Una operació i més o menys 10 dies després vaig poder respirar alleujada perquè els resultats van dir que era benigne. No totes les dones tenen la mateixa sort i avui les vull recordar, les lluitadores que entaulen batalles tan dures com la del càncer de mama".

"També a les que ja no estan amb nosaltres com la nostra estimada María, a la que trobem a faltar cada dia. Avui és un bon dia per alçar la veu i intentar conscienciar sobre la importància de la detecció precoç (fer-nos revisions periòdiques) o per animar a fer donacions per continuar investigant sobre aquesta malaltia".

Notícies relacionades

"Però els altres 364 dies de l’any també ho són i no només per a això, sinó per a a més a més ser empàtics, solidaris, comprensius, sensibles i generosos amb totes les dones que avui recordem . Perquè no se sentin mai soles, no mirem cap a un altre costat. Un petó, una abraçada, una carícia, un somriure o un 'tot anirà bé'".

"Avui els toca a elles, però demà podem ser nosaltres, la nostra germana, la nostra mare, la nostra parella o la nostra millor amiga. Perquè com he llegit avui en unes paraules de @mikinaranja que m’han agradat molt, el càncer de mama d’un dia a l’altre pot convertir-se en el càncer de ‘mama’. I com canvia la vida llavors. Que no faci falta que ens "toqui" en primera persona per començar la lluita contra aquesta malaltia. Unim-nos i fem tot el que estigui al nostre abast des de ja".