en un jutjat de valència

El presumpte fill de Julio Iglesias demana que es practiqui una prova d'ADN al cantant

La defensa de Javier Sánchez vol corroborar els resultats de la particular anàlisi en què s'atribuïa al 'crooner' la paternitat al 99%

zentauroepp39946433 valencia 4 9 2017 gente  hijo de julio iglesias  javier s nc181004155317

zentauroepp39946433 valencia 4 9 2017 gente hijo de julio iglesias javier s nc181004155317 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / Valencia

La defensa de Javier Sánchez, el valencià que reclama que es reconegui que és fill de Julio Iglesias, demanarà de nou al Jutjat de Primera Instància número 13 de València que el cantant se sotmeti a una prova d’ADN "ja en presència judicial", que corrobori els resultats obtinguts en l’anàlisi  que va realitzar de forma particular amb restes extretes de les escombraries, i en el qual s’atribuïa al cantant la paternitat en un 99%.

Segons ha explicat la defensa de Javier Sánchez en un comunicat, el cantant ha contestat finalment a la demanda i "ha admès que hi pot haver judici de paternitat". En la seva resposta, Iglesias ha sol·licitat que la vista se celebri a porta tancada. En vista d’això, el lletrat de Javier Sánchez, Fernando Osuna, ha sol·licitat que s’assenyali ja data per al judici.

Restes obtingudes a les escombraries

En aquesta línia, segons la defensa de Sánchez, Julio Iglesias insisteix a defensar que es tracta d’un assumpte ja jutjat i que la prova d’ADN obtinguda per detectius de les escombraries de Julio José Iglesias, fill del cantant, no és lícita.

En vista d’això, la defensa de Javier Sánchez argumenta que la legislació recull la possibilitat de reobrir un cas amb sentència ferma "sempre que es fundi en noves proves", com en aquest cas ho és la prova biològica, i sosté que la recollida d’ADN de les escombraries de Julio José Iglesias i la seva anàlisi "no suposa cap vulneració de precepte constitucional" i "sí que constitueix un element probatori".

D’aquesta manera, la defensa del demandant de paternitat considera que "no és admissible que científicament (Javier Sánchez) sigui fill de Julio Iglesias i judicialment no ho sigui".

Julio Iglesias, en una foto d’arxiu / Arxiu

Sol·licita data per al judici

Així mateix, sol·licita que s’assenyali ja data per a la vista d’aquesta causa sobre la qual el Jutjat de Primera Instància número 13 de València es va declarar competent en una interlocutòria del 7 de setembre passat, en què va rebutjar el recurs pel qual Julio Iglesias pretenia que la causa fos traslladada a Madrid a l’al·legar, entre altres motius, que allà tenia el seu últim domicili a Espanya.

Notícies relacionades

Javier Sánchez, de 41 anys i representat per l’advocat Fernando Osuna, va presentar una demanda de filiació contra Julio Iglesias el mes de setembre de l’any passat després que aquesta prova li atribuís al cantant la paternitat en un 99%.

Sánchez va ser reconegut el 1992 per un jutjat de València com a fill del cantant. No obstant, posteriorment l’Audiència provincial, en una sentència ratificada pel Suprem, va revocar aquesta declaració a l’entendre que el fet que Julio Iglesias no s’hagués sotmès a la prova de paternitat no era prou motiu per declarar aquesta paternitat.