AL JUNY

Desarticulada la banda que va robar a Piqué i Shakira

Es tracta d'una màfia d'origen georgià

lmmarco44283412 colombian singer shakira arrives with her kids at the airpor180919183916

lmmarco44283412 colombian singer shakira arrives with her kids at the airpor180919183916 / JAMAL SAIDI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El mes de juny ,una banda de lladres organitzada va aprofitar l’absència de Shakira i Gerard Piqué de la seva llar familiar a Esplugues de Llobregat per sostreure objectes de valor, com ara rellotges de luxe del futbolista i joies de la intèrpret. Piqué havia aprofitat un dia sense entrenaments per viatjar fins a Colònia (Alemanya), on la cantant tenia un dels concerts de la seva gira mundial, i els delinqüents van entrar sense violència i sense causar destrosses. 15 persones han sigut detingudes com a responsables d’aquest i d’almenys 21 robatoris més a la ciutat. 

Notícies relacionades

Es tracta d’una màfia d’origen georgià el cap de la qual, Gocha Maisuradze, àlies 'Gogita', és un dels delinqüents que més antecedents policials acumula a Europa, segons ha revelat la policia catalana. Les dues organitzacions criminals seguien la mateixa manera de procedir: primer els informadors escollien possibles objectius i els classificaven en funció de dificultat a l’hora de realitzar el robatori.

Tenien en compte la ubicació, les mesures de seguretat i el tipus de pany. Després, altres membres del grup col·locaven "marcadors" a les portes (trossos mil·limètrics de plàstic transparent) per classificar els domicilis segons el trànsit de gent que tenien. Després de tres dies d’observació, els experts forçaven els panys amb rossinyols o eines casolanes mentre algú vigilava i un d’ells s’encarregava de seleccionar els objectes que els seus companys havien de sostreure. Els diners que obtenien els repartien entre els encarregats del robatori i els líders, i una tercera part anava a parar a un pot comú que s’utilitzava en cas de ser agafats per la policia, per poder finançar advocats i procediments legals.