Estrès posttraumàtic

Lady Gaga revela el motiu pel qual se sent "miserable" cada dia

L'estrella parla de l'estrès posttraumàtic que té arran de la violació que va patir amb 19 anys, del dolor emocional i de la fibromiàlgia que l'ha fet anul·lar una desena de concerts

TORONTO, ON - SEPTEMBER 09:  Stefani Joanne Angelina Germanotta aka Lady Gaga arrives to the premiere of A Star is Born during the 2018 Toronto International Film Festival held on September 9, 2018 in Toronto, Canada.  (Photo by Michael Tran/FilmMagic)

TORONTO, ON - SEPTEMBER 09: Stefani Joanne Angelina Germanotta aka Lady Gaga arrives to the premiere of A Star is Born during the 2018 Toronto International Film Festival held on September 9, 2018 in Toronto, Canada. (Photo by Michael Tran/FilmMagic) / Michael Tran (FilmMagic)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Podria semblar que Lady Gaga, amb tot l’èxit i la fama que té, no hauria de tenir cap tipus de sofriment en la seva vida i, no obstant, ha revelat com de difícil i dolorós va ser per a ella superar la violació de la qual va ser víctima quan tenia 19 anys, a més d’haver d’enfrontar les conseqüències de la fibromiàlgia, malaltia que també pateix.

La guanyadora de diversos premis Grammy  i un Globus d’Or explica en el número d’octubre de la revista Vogue que encara pateix estrès posttraumàtic per la violació i continua lluitant amb els símptomes d’aquesta condició. "Sentia que estava mentint al món perquè tenia molt dolor però ningú ho sabia", i afegeix: "Va ser per això que vaig sortir i vaig dir que pateixo trastorn d’estrès posttraumàtic, perquè no vull haver d’amagar-me més del que ja ho faig".

Just fa un any ella mateixa va confessar a Twitter que patia fibromiàlgia, i mesos més tard va tornar a mostrar com se sentia en un documental de Netflix.

"Ningú més ho sabia. És com que ho vaig intentar esborrar de la meva ment i quan finalment va sortir a la llum va ser com un horrible monstre gegant i has d’enfrontar-te a ell per poder curar-te", va dir la intèrpret, que va parlar per primera vegada del traumàtic episodi amb Howard Stern el 2014.

A més, va revelar que moltes vegades se sent paralitzada: "¿Saps quan estàs en una muntanya russa a punt de baixar la part que realment fa pujada? ¿Aquesta por i la sensació a l’estómac? El meu diafragma es contreu. Després em costa respirar i tot el cos pateix un espasme. I començo a plorar. Això és el que senten les persones traumatitzades cada dia, i és... miserable".

"Em molesta molt quan les persones no creuen que la fibromiàlgia és real"

Lady Gaga

El dolor físic

La protagonista de la pel·lícula A star is bornque s’ha presentat a la Mostra de Venècia, també ha parlat sobre la seva lluita contra la fibromiàlgia, un trastorn crònic que causa dolors musculars i fatiga, que limita en cert sentit la seva vida i que també ha provocat que el seu estat d’ànim es debiliti per la incomprensió de la malaltia entre el gruix de la societat.

"Em molesta molt quan les persones no creuen que la fibromiàlgia és real", explica Gaga, i afegeix que les persones han de tenir més comprensió amb els que pateixen aquesta condició, ja que no aconsegueixen dimensionar el que significa "no saber com et sentiràs cada dia quan et despertis", explica l’artista, que rep tractament per bregar amb el dolor.

Lady Gaga és "feliç"

Notícies relacionades

Finalment, la talentosa artista va reconèixer en l’entrevista amb Vogue que, malgrat tot el dolor físic i emocional, troba satisfacció en el que fa. "Em concentro en les coses en què crec. Em desafio a mi mateixa. M’embarco en nous territoris, amb nervis però també amb molta alegria".

I afegeix, "És un moment interessant en la meva vida. És una transició, segur. Ha passat una dècada...". I assegura: "Sí, soc feliç".