PREU D'AMIGA

Lisboa acaba amb el tracte de favor a Madonna amb el seu pàrquing

L'ajuntament lisboeta cobrarà 720 euros al mes per un espai per a 15 cotxes de l'estrella, que fins ara no pagava res

ecarrasco39261915 us popstar madonna  her son david banda  c  and one of her n180703143020

ecarrasco39261915 us popstar madonna her son david banda c and one of her n180703143020 / AMOS GUMULIRA

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Lisboa cobrarà 720 euros a Madonna per cada mes que utilitzi el terreny que li ha cedit per aparcar 15 vehicles a pocs metres de casa seva i pel qual actualment no paga res, una circumstància que ha sigut vista al país com un presumpte tracte de favor.

El consistori va aclarir aquest dilluns a mitjans locals que manté amb l’artista un contracte de cessió que preveu el pagament de 720 euros mensuals per l’ús del terreny. No obstant, la tipologia del contracte, "provisional" i "de temps indeterminat", implica que la cantant no haurà de pagar fins que deixi d’utilitzar el terreny i acabi l’acord.

Mostrar el contracte

Així, una vegada es doni per finalitzat el contracte es calcularà quants mesos l’ha utilitzat i pagarà la quantitat corresponent.  Una altra opció, si el continua utilitzant més enllà del desembre, és fer el càlcul de quants mesos l’ha utilitzat durant el 2018. Fonts municipals es van comprometre així mateix a mostrar el contracte per aclarir els dubtes dels partits de l’oposició, que han demanat més detalls sobre un acord que ha aixecat polèmica a Portugal.

El setmanari lusità 'Expresso' va publicar aquest diumenge que l’Ajuntament de Lisboa havia cedit a l’estrella nord-americana un ampli espai darrere del palauet Pombal, un edifici del segle XIX propietat del consistori i molt pròxim a la residència de Madonna. En aquell moment, fonts municipals van explicar que es tractava d’un "acord provisional" assolit per "evitar les molèsties i trastorns en el trànsit local" que podria causar el tràfec dels 15 vehicles de la cantant a la zona, on els carrers són especialment estrets i actualment realitzen obres.

Un palauet del segle XVIII

Notícies relacionades

No obstant, la falta de detalls sobre les circumstàncies en les quals es va produir l’acord i sobre l’eventual pagament per l’espai van aixecar suspicàcies entre els polítics municipals i la premsa lusitana, que va especular amb un presumpte tracte de favor cap a la diva nord-americana, que complirà 60 anys a l’agost.

Madonna, que es va instal·lar a la capital portuguesa a finals de l’estiupassat, resideix actualment al palau Ramalhete, una construcció del segle XVIII, pròxima al riu Tajo, que fins fa poc funcionava com un petit hotel de 12 habitacions. 

Temes:

Madonna Lisboa