RETROBAMENT DE CINE

L'últim glop de Tequila

La banda de rock es reuneix per compondre el tema principal de la pel·lícula 'Superlópez'

El grup oferirà una gira de comiat que arribarà a Barcelona al desembre

zentauroepp43670973 gente extra  ariel roth  alejo estivel   tequila180609134302

zentauroepp43670973 gente extra ariel roth alejo estivel tequila180609134302

2
Es llegeix en minuts
Juan Fernández

En la setmana dels miracles, la legió de fans de la banda de rock Tequila s’ha revolucionat al transcendir dimarts passat, 5 de juny, una notícia d’abast històric: 35 anys després de la seva última visita junts a un estudi d’enregistrament, Alejo Stivel i Ariel Rot han tornat a gravar una cançóAlejo Stivel i Ariel Rot. Es tracta de‘Yo quería ser normal’,tema principal de‘Superlópez’la pel·lícula inspirada en el popular heroi de còmic que, de moment, ja ha fet una sorprenent demostració dels seus poders: aconseguir que el grup que va posar a ballar el país en plena transició recuperi les ganes de compondrerock.

En realitat aquestes ganes no van desaparèixer mai. Després de dissoldre la banda el 1982, els dos rostres més reconeixibles de Tequila van seguir els seus camins professionals per separat, Rot en solitari i amb Los RodríguezLos Rodríguez, i Stivel abocat a la producció discogràfica encara que últimament de nou als escenaris com a solista. Però havia quedat alguna cosa pendent: el combo que va llegar himnes generacionals com ‘Salta’, ‘Quiero besarte’ o ‘Dime que me quieres’ se’n va anar a la francesa. “Mai vam fer una roda de premsa per anunciar la nostra dissolució, ni vam oferir un concert de comiat. Simplement,ho vam deixar”,recorda Stivel.

Per saldar aquest compte pendent amb els seus seguidors, els músics han posat en marxa aquesta primavera ‘Adiós Tequila Tour’, la gira de comiat que no van fer fa tres dècades i que aquest any els portarà a interpretar els seus temes més clàssics en escenaris de tot el país –el 15 de desembre recalaran a Razzmatazz–. Ja ho tramaven quan, fa poc més d’un mes, els telèfons van sonar per fer-los arribar una proposta que 'a priori' semblava absurda: posar banda sonora a la pel·lícula basada en el personatge de còmic.

“En l’adolescència rèiem molt llegint els còmics d’aquest Superman ignorant i a l’espanyola  Superman ignorantque era Superlópez, així que la idea ens va fer gràcia”, explica Stivel. Després de veure la pel·lícula en plena fase de muntatge, la inspiració els va arribar ràpid: en menys de 15 dies tenien el tema escrit, musicat, arranjat i gravat. “Va ser tot molt natural, com si haguéssim estat creant junts abans-d’ahir”, explica el músic.

Notícies relacionades

La cançó, de la qual de moment només ha transcendit un fragment i el videoclip de la qual es gravarà la pròxima setmana, conserval’ADN rockermarca de la casa i conté traces autobiogràfiques. “La lletra parla d’un Superlópez que voldria ser normal però no pot. Quan llegíem el còmic, nosaltres també volíem ser nois normals i jugar a futbol al carrer, però ens dedicàvem a escoltar Jimi Hendrix i Led Zeppelin a casa”, reviu Stivel.

Per a ell i Rot, tornar a compondre junts ha resultat “unaexperiència emotiva”,però que no trastocarà els seus plans de tancar la història de la banda i continuar amb les seves respectives carreres individuals. “Aquesta cançó ha sigut un últim regal de comiat per al nostre públic”, afirma el músic. La pel·lícula, dirigida per Javier Ruiz Caldera i protagonitzada per Dani Rovira en el paper de SuperlópezDani Rovira, ha sigut coproduïda per Zeta Audiovisual i Telecinco Cinema i arribarà als cinemes el 23 de novembre.