LLEGENDA DEL CÒMIC EN PERILL

Els dolents persegueixen Stan Lee, el pare dels superherois Marvel

El llegendari editor, de 95 anys, va ser amenaçat a punta de pistola per dos individus a casa seva, a Hollywood Hills, fa uns dies

És el tercer incident amb la policia des de començament d'any que viu el pare de Spiderman, la fortuna del qual s'acosta als 60 milions d'euros

stan lee

stan lee

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dijous passat, 31 de maig, Stan Lee, un dels grans artífexs de l’èxit de Marvel al llarg de la seva història, va ser assaltat a casa seva, a Los Angeles, a la regió de Hollywood Hills. A la propietat de la icona de la indústria del còmic, valorada en 4,3 milions d’euros, es van presentar, segons informa el diari britànic The Daily MailThe Daily Mail, dos homes –l’un era blanc i l’altre, negre– per reclamar-li a punta de pistola els diners d’un suposat deute.

La forta discussió que van mantenir els intrusos amb Lee va ser el que va alertar els veïns. "Hi havia dos individus demanant diners a crits a les portes de la seva residència. Hi va haver un petit enfrontament i quan es van adonar que els homes anaven armats, tots es van posar fora de perill a dins", assegura una font anònima que va presenciar l’incident. En aquell moment, Lee estava acompanyat del seu advocat, el seu soci comercial i una infermera. Veient que el tema es posava tens, i per evitar una tragèdia, els veïns van trucar immediatament a la policia. 

L’avís es va registrar a les 07.30 hores. Minuts després, diversos efectius de seguretat i dos helicòpters van acudir al lloc dels fets. "Els policies venien armats fins a les dents i els focus dels helicòpters ho il·luminaven tot. Va ser un moment aterridor i bastant intens", diu el testimoni. En aquell instant –al més pur estil pel·lícula de Hollywood– els subjectes que van amenaçar la figura de la cultura pop encara seguien allà i van ser arrestats sense oferir cap resistència. Després dels fets, una portaveu del Departament de Policia de Los Angeles (LAPD) va corroborar la detenció de dues persones que coincidien amb la descripció dels sospitosos i va assegurar que s’està duent a terme una investigació per conèixer les causes dels fets.

Tercer assalt aquest any

Aquesta és la tercera ocasió en aquest 2018 que el veterà creador de superherois (Spider-Man, Hulk, Iron-Man, Thor, Doctor Strange, Daredevil...) es veu involucrat en assumptes de la policia per temes de seguretat: a l’abril van haver de detenir un intrús que pretenia colar-se a casa seva, mentre que al febrer va ser visitat per oficials que investigaven uns suposats abusos contra la seva persona, una cosa que el mateix Lee va desmentir.

Notícies relacionades

El desembre passat va complir 95 anys i, des d’aleshores, o fins i tot abans, des de la mort de la seva esposa, Joan Lee, el juliol del 2017, la seva vida s’ha tornat una mica turbulenta i la fortuna que atresora (entre 40 i 60 milions d’euros) atreu tota mena de persones. 

Malgrat això, sembla que Lee continua d’una sola peça i no ha perdut el característic sentit de l’humor del qual sol fer gala a través del seu compte personal de Twitter. Allà hi ha compartit recentment un vídeo agraint tots els missatges de suport que li arriben per part dels seus seguidors. Al tuit, el llegendari editor de Marvel s’acomiada amb la seva famosa falca, la qual no només repeteix a través de les seves aparicions en convencions o entrevistes, sinó en desenes de còmics i cameos en pel·lícules o videojocs: "Excelsior!".