MODISTA ENCÈS

Karl Lagerfeld: 'Odio la senyora Merkel'

El dissenyador amenaça de renunciar a la nacionalitat alemanya per la política migratòria de la cancellera

ecarrasco40395432 german designer karl lagerfeld appears at the end of his spr180510120443

ecarrasco40395432 german designer karl lagerfeld appears at the end of his spr180510120443 / GONZALO FUENTES

1
Es llegeix en minuts

El dissenyador de moda Karl Lagerfeld, exasperat per la política migratòriad’Angela Merkel, que responsabilitza de l’entrada del partitd’extrema dreta AfD al Parlament, ha amenaçat en una entrevista de renunciar a la nacionalitat alemanya “si continua” la cancellera . “¿Hauria de dir que hem de donar la benvinguda a un milió d’immigrants? ¿Hem de recordar el passat que tenim a Alemanya? Odio la senyora Merkel per haver-lo oblidat”, ha dit el modista, de 84 anys, en una entrevista amb la revista ‘Le Point’.

Notícies relacionades

“Ella [Merkel] volia procurar-se una bona imatge, com a filla que és d’un pastor que no suporta el mal que Alemanya va fer a d’altres a partir del 1933. La paradoxa és que al voler reparar aquest mal, l’acaba impulsant cap al poder. L’AfD no existia i amb una sola frase [de Merkel] ha aconseguit dos milions de votants per enviar 100 d’aquests nazis al Parlament”, continua el director artístic de Chanel. “"Si continua, renuncio a la ciutadania alemanya, no vull ser part d’aquest club nazi”, va agregar el dissenyador de moda. “No vull convertir-me en francès, no m’agraden les nacions, soc cosmopolita, no em sento alemany, soc hanseàtic”, diu el dissenyador amb seu a Hamburg.

Fa uns mesos, Karl Lagerfeld havia dit en una entrevista amb ‘Madame Figaro’ que se sentia “completament” alemany. “Sí, és als meus gens i no n’estic avergonyit, i no perquè la senyora Merkel faci coses estúpides deixaré de ser alemany”, va dir a la revista.