SENSIBILITAT POLÍTICA

Les 'Aitana War' creen polèmica al aparèixer de groc a TV-3

Les cantants de l'èxit 'Lo malo' van reivindicar la llibertat per vestir com vulguin al plató de 'Tot és mou'

img mgonzaleza 20180510-093201 imagenes lv terceros aitana war amarillo tv3-088-kl8c--656x369lavanguardia-web-1

img mgonzaleza 20180510-093201 imagenes lv terceros aitana war amarillo tv3-088-kl8c--656x369lavanguardia-web-1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ana Guerra i Aitana Ocaña, les 'extriunfitas' conegudes també per les 'Aitana War', tornen a ser al centre de l’huracà de l’opinió pública. I no és per l’èxit rotund de la seva cançó 'Lo malo’,sinó per haver acudit vestides de groc a una entrevista a TV-3, un fet que ha protagonitzat el millor moment televisiu del programa de la tele autonòmica catalana.

La parella musical del moment es troba de promoció des que va acabar 'Operación Triumfo'. Per això, dilluns passat, 7 de maig, van acudir al programa 'Tot és mou' de la cadena pública, on van estar parlant de les seves carreres i dels seus nous projectes en solitari, a més de cantar en directe. Però el que més ha transcendit de tot allò és el color del seu vestuari: Aitana portava una samarreta de tirants groga i, Ana, una jaqueta amb franges del mateix color.

Notícies relacionades

"Noies, la pròxima vegada no vingueu de groc a TV-3, que es malinterpreta, els va suggerir un col·laborador del programa, Ernest Cahué, amb clara ironia. Durant uns segons, les joves es van mirar amb cara de circumstància, però immediatament van reaccionar de manera jovial i espontània. "Jo faré el que em doni la gana", va respondre la canària Ana Guerra, en defensa de la llibertat d’expressió, la qual cosa va desencadenar les rialles dels que eren allà i l’adulació de Pilar Rahola, també present a l’estudi. Rahola els va dir a totes dues: "Canteu molt bé i m’agrada molt el groc". 

Per la seva part, Aitana va aplaudir el 'zasca' de la seva companya, i no era per a menys. La cantant catalana s’havia vist esquitxada per l’esmentada polèmica tot just sortir de l’acadèmia, quan a començaments de febrer va acudir a un esdeveniment a l’Ajuntament de la seva localitat, Sant Climent de Llobregat (Barcelona), vestida amb un jersei de color groc. Llavors, les crítiques es van acarnissar amb ella i a les xarxes socials la van tractard’independentista. "Resulta que ara he de mirar fins i tot quina roba porto per no ofendre ningú. Seriosament no em puc vestir del color que vulgui perquè soc una persona pública?".