PER ORDRE JUDICIAL

David Copperfield, obligat a revelar un truc de màgia

Un espectador que va patir una lesió cerebral ha demandat l'il·lusionista

lmmarco42989848 illusionist david copperfield is sworn in during court wedne180419162658

lmmarco42989848 illusionist david copperfield is sworn in during court wedne180419162658 / John Locher

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Va jurar dir tota la veritat amb la mà alçada davant del jutge i va haver de complir la seva paraula. El conegut il·lusionista David Copperfield, de 61 anys, s’enfronta ara a una demanda judicial i ha hagut de revelar un dels seus cèlebres trucs: el que feia desaparèixer un grup d’espectadors escollits a l’atzar per mitjà de grans pilotes inflades que es llancen al públic. Ha sigut per fer front a la demanda d’un excuiner britànic, Gavin Fox, que l’ha acusat de negligència.

Fa cinc anys, Fox estava disfrutant d’un dels espectacles habituals que Copperfield realitza assíduament al teatre d’un casino de Las Vegas quan va ser escollit pel mag per participar en un dels seus números. Però un accident mentre intervenia en el joc li va produir una lesió cerebral i diverses ferides. El seu pas pel quiròfan i les seqüeles, que afirma que li han suposat més de 300.000 euros en cures mèdiques, l’han obligat a portar a judici l’il·lusionista i a reclamar-li una indemnització milionària.

El truc, que es diu Lucky 13, consisteix a fer desaparèixer de l’escenari 13 persones del públic escollides a l’atzar. Davant la sorpresa dels espectadors, els participants en el joc de màgia apareixen de sobte a la part posterior del teatre, just al darrere del públic.

Notícies relacionades

Segons The Guardian, els advocats de Copperfield no van arribar a cap acord amb el demandant abans del judici per evitar revelar els secrets d’aquest truc. Així que el productor executiu del mag, Chris Kenner, ha hagut d’explicar finalment en un jutjat de Las Vegas que mentre a l’escenari es produeix l’efecte ara hi són, ara no hi són, els participants són conduïts per un sistema de passadissos foscos, interiors i exteriors des de l’escenari fins al lloc on reapareixen.  «Tot molt ràpid i just a temps per tornar a entrar per la part posterior del teatre i mostrar la seva reaparició», va explicar Kenner. Gavin Fox, que ara té 58 anys, assegura que durant aquest recorregut va relliscar i va caure, es va dislocar l’espatlla, i això va degenerar en un dolor crònic que va acabar en una lesió cerebral.

100.000 participants 

«¿Es tracta d’una carrera d’obstacles?», va preguntar durant la vista l’advocat del demandant. «No», va defensar el productor Kenner, la companyia del qual també ha sigut demandada. L’advocat de Gavin Fox va sostenir que en cap moment van comunicar al seu client en què consistiria el truc i va preguntar a Kenner si es va avaluar la condició física i el calçat dels participants en el truc. Kenner es va limitar a negar que guiar els voluntaris al llarg per aquesta ruta fos perillós. Copperfield ha realitzat aquest truc «satisfactòriament» durant més de 15 anys, amb més de 100.000 participants. Ha venut més de 30 milions d’entrades dels seus espectacles i ha generat més de 4.000 milions de dòlars en guanys al llarg dels seus 40 anys de carrera.

Temes:

Màgia Caigudes