Ofensiva a Instagram

Salma Hayek: "¿Com poden convertir Frida Kahlo en una Barbie?"

L'actriu mexicana carrega contra Mattel per fer una rèplica en nina de l'artista

fcasals40176154 london  england   september 18   salma hayek attends the chr170922182957

fcasals40176154 london england september 18 salma hayek attends the chr170922182957 / Darren Gerrish

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu mexicana Salma Hayek ha carregat a les xarxes socials contra la multinacional Mattel per posar a la venda una rèplica de la cèlebre pintora Frida Kahlo.

L’actriu, que va interpretar la seva compatriota a la pel·lícula Frida, l’any 2002, ha posat el crit al cel per la iniciativa i ha carregat contra el primer fabricant de joguines del món: «No em puc creure que hagin fet una Barbie de la nostra Friducha, que mai va intentar assemblar-se a ningú i sempre va celebrar la seva originalitat», ha escrit l’actriu, recordant la dona de Diego Rivera juntament amb una imatge de la nina, d’una semblança més que qüestionable.

Notícies relacionades

Per la seva part, la família de Frida Kahlo ha recordat en un comunicat que l’única titular dels drets de propietat intel·lectual de la pintora mexicana és la seva reneboda, Mara Romeo, i Mattel no compta amb l’autorització per fer servir la seva imatge. 

D’aquesta manera, els hereus amenacen la multinacional nord-americana d’emprendre mesures legals si no regula la situació. La nina  de Frida Kahlo formava part d’un conjunt de 17 nines inspirades en dones representatives en un llançament amb motiu del 8 de març, dia de la dona. Per part espanyola, Mattel va fer la nina de l’empresària andalusa Vicki Martín Berrocal.