EN UN LONDRES GÈLID

Alguna cosa passa en aquesta foto amb Jennifer Lawrence

L'actriu posa amb un Versace escotat mentre que els seus companys vesteixen peces d'abric

lmmarco42217720 actors jeremy irons  from right  joel edgerton  jennifer law180221173044

lmmarco42217720 actors jeremy irons from right joel edgerton jennifer law180221173044 / Joel C Ryan

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Posem-nos en situació. Dimarts el termòmetre amb prou feines arribava als 5 graus al centre de Londres. L’actriu Jennifer Lawrence, de 27 anys, apareixia a la terrassa d’un hotel ubicat davant mateix de la nòria del London Eye amb un vestit negre de Versace de tirants, generós escot i amb un tall lateral que deixava la seva cama esquerra gairebé al descobert. Un vestit que recordava un altre cèlebre model de Gianni Versace amb imperdibles daurats dels anys 90 que ha passat als annals de la història de la moda, el que va portar una joveníssima Liz Hurley el 1994 a l’estrena de Quatre bodes i un funeral a Londres al costat de la seva parella llavors, Hugh Grant.

Però tornem a Jennifer Lawrence, que presentava davant els mitjans la seva última pel·lícula, Gorrión rojo. Primer va posar sola, després s’hi van unir els seus companys masculins en la producció, un ben plantat Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, el veterà Jeremy Irons i el director de la cinta, Francis Lawrence, tots abrigats com correspon a aquesta època de l’any, amb jerseis i abrics.

Van ser només uns minuts, però suficients perquè aquesta imatge del grup, amb ella enmig, donés la volta al món i fos objecte d’un ardu debat a les xarxes. Alguns han parlat directament de «masclisme». És el cas de l’editora de New Statesman, Helen Lewis, que va escriure al seu perfil: «Quina imatge tan depriment (i reveladora). Sobretot perquè he sortit a fora avui i fa un fred que pela (...) La igualtat verdadera significa que Jennifer Lawrence posés amb un abric o que Jeremy Irons estigués en mànigues de camisa». Per la seva part, Zelda Williams, filla de Robin Williams, va escriure: «Sí. A més conec una gran quantitat d’homes que es presenten als junkets [trobades amb la premsa] acabats de sortir del llit mentre que les seves companyes femenines han estat despertes des de les quatre del matí passant per perruqueria i maquillatge. Les expectatives que es tenen del físic de les dones per considerar-les treballadores són deu vegades més grans».

Notícies relacionades

Al seu compte de Facebook i davant l’allau de comentaris, la mateixa Lawrence escrivia poc després: «Vaja. Realment no sé per on començar amb aquesta Jennifer Lawrence usant un vestit escotat en el fred. Això és absolutament ridícul, estic molt ofesa. Aquest vestit de Versace és fabulós. ¿Algú es pensa que el taparia amb un abric i una bufanda? He estat fora cinc minuts. M’hauria quedat a la neu per aquest vestit perquè m’encanta la moda i aquesta era la meva elecció. Això és sexista, això és ridícul. Això no és feminisme. (...) Crear controvèrsia sobre aquestes coses, tontes i inofensives, com el que jo trio posar-me o no posar-me, no ens fa avançar. Està creant distraccions tontes dels problemes reals.  Relaxeu-vos. Tot el que em veieu posat ho he escollit jo. I si vull passar fred és cosa meva també».

Vestit negre

Lawrence també va estar als premis Bafta de diumenge a Londres i va lluir un vestit negre en suport del moviment Metoo. Jill Lincoln i Jordan Johnson són les persones encarregades dels estilismes de Lawrence en aquesta gira de presentació de la seva nova pel·lícula i encara que la selecció de cada peça és una cosa que només coneixen ells i la mateixa interessada, el que sí que se sap és que les firmes, en aquest cas Versace, paguen als famosos perquè vesteixin els seus dissenys. H