PREPARATIUS DE L'ENLACE

La difícil llista de convidats d'Enric i Meghan

El nuvi vol que la seva tia Sarah Ferguson assisteixi al seu casament a Windsor

olerin41877963 london  united kingdom   february 01   embargoed for publica180210201439

olerin41877963 london united kingdom february 01 embargoed for publica180210201439 / Max Mumby Indigo

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Algú deu estar suant de valent per quadrar la llista de 800 convidats de l’enllaç del príncep Enric i la nord-americana Meghan Markle. Fa uns dies, el Daily Mail assegurava que Sarah Ferguson, duquessa de York i exdona del príncep Andreu, podia no ser entre els convidats que el 19 de maig seran a la capella de Sant Jordi del castell de Windsor. Però sembla que el nuvi sí que vol que la seva tia Fergie, l’ovella negra dels Windsor i amiga de la seva mare, Diana de Gal·les, hi sigui present en un dia tan assenyalat.

Des que el Palau de Buckingham va anunciar també el 23 de gener passat el compromís matrimonial de la filla petita de Fergie, la princesa Eugènia, amb l’antic bàrman i empresari Jack Brooksbank, Sarah Ferguson, de 58 anys, s’ha mostrat pletòrica. I tot i que no va ser convidada a l’enllaç dels ducs de Cambridge, que va reunir 1.900 persones a l’abadia Westminster el 2011 –de la ràbia que li va fer se’n va anar de vacances a Tailàndia–, en aquesta ocasió sí que comptava ser entre els elegits, ja que les seves filles, Beatriu i Eugènia, també formen part del cercle d’amics del príncep.

Sarah Ferguson, a la sortida d'un club privat de Londres. / GORC

Segons la premsa britànica, els dubtes sobre ella giren al voltant de si decideix fer caixa un altre cop oferint alguna exclusiva i parlant més del necessari. A la família reial no confien en ella a l’hora de respectar la privacitat. Així que finalment s’haurà d’esperar a veure què passa amb Fergie.

Balls de noms

Però hi ha més noms que ballen aquests dies i que estan donant més d’un maldecap als organitzadors. S’ha de veure encara si Barack Michelle Obama entren a la llista –el príncep Enric va deixar el tema a l’aire després de la trobada radiofònica amb Obama– o si hi anirà per exemple el president Donald Trump, ja que que Meghan Markle serà la primera nord-americana a entrar, ella per la porta gran, a la família reial britànica.

També s’ha de veure què passarà amb els pares de la núvia, els consogres del príncep Carles, divorciats des que ella tenia 6 anys. El pare, Thomas Markle, d’origen holandès irlandès, viu als 73 anys gairebé reclòs a Rosarito, Mèxic, a uns 15 quilòmetres de la frontera amb els Estats Units, en una casa al costat de l’oceà Pacífic, però segons els mitjans britànics s’espera que sigui ell qui porti la seva filla a l’altar. Sense comptar amb l’exmarit de Meghan, Thomas Markle i la seva exdona Doria Ragland, afro-nord-americana, s’han convertit sense voler-ho en protagonistes col·laterals. Per mantenir les formes tots dos li van desitjar «el millor a la parella» després d’anunciar-se el casament, en un comunicat, això sí, redactat des de Londres.

Companys de 'Suits’

Més enllà de familiars, polítics, membres de la reialesa i amistats, el nuvi vol que hi siguin presents també els militars amb qui va compartir campanya a l’Afganistan. La núvia, per la seva part, vol comptar aquell dia amb alguns companys de la sèrie televisiva Suits on sortia, així com amb la seva colla d’amics de Los Angeles, entre els quals també hi ha la tennista Serena Williams. 

Amb qui no comptava és amb dos nebots de 20 anys, Thomas i Tyler Markle, fills del germanastre de Meghan i a qui ella no veu des que eren petits, i que també estan fent declaracions.

   

Elton John, en l'última edició dels Grammy. / JEFF KRAVITZ

Notícies relacionades

Entre les celebritats està assegurada la presència d’Elton John, que potser cantarà i tot, segons The Sun. Era íntim amic de la mare d’Enric, la princesa Diana, i va ser un dels assistents al casament del príncep Guillem i Kate Middleton a Westminster, el mateix lloc on va cantar el seu cèlebre Candle in the wind en el funeral de Lady Di, el 1997.

També hi seran molt probablement David Victoria Beckham, que també van ser al casament dels ducs de Cambridge. Els nuvis no volen regals de casament, sinó diners, que destinaran a obres de caritat.