GRAVARAN UN DOCUMENTAL

Els Bardem, per la defensa de l'Antàrtic

Javier i Carlos s'embarquen en una aventura amb Greenpeace per recolzar la creació d'un santuari marí

lmmarco41778393 javier bardem saludando a unos pinguinos foto instagram180125174534

lmmarco41778393 javier bardem saludando a unos pinguinos foto instagram180125174534
lmmarco41778451 javier bardem junto a su hermano en el artico foto instagram180125174551

/

2
Es llegeix en minuts

Finalment el dia ha arribat. Després d’una llarga travessia, ja ens trobem navegant per les aigües de l’oceà Antàrtic a bord del trencaglaç Arctic Sunrise de Greenpeace. La missió que ens porta aquí és acompanyar l’expedició de Greenpeace amb l’objectiu de pressionar per a la creació d’un santuari per protegir les seves aigües de la indústria pesquera, que està depredant la població de krill, el petit crustaci que serveix d’aliment a balenes i pingüins. Sense aquest crustaci, aquestes espècies moriran. Viatgem amb Javier Bardem i el seu germà Carlos, que filmaran un documental sobre l’expedició».

El que escriu és Víctor Pombinho i efectivament es refereix als germans Bardem, que ja són a l’Antàrtida, com ho confirmen les imatges que estan publicant a Instagram, en què es veu Javier familiaritzant-se amb els pingüins. I és que tots dos s’han unit a les xarxes per recolzar Greenpeace. El marit de Penélope Cruz viatja amb el seu germà, Carlos Bardem, i el productor i director Álvaro Longoria per alertar en un documental que es titularà Santuario de la fragilitat de l’ecosistema Antàrtic i recolzar la defensa dels oceans.

«Vull contribuir a través d’aquesta campanya que es conegui més la importància de l’oceà Antàrtic, situat a  la fi del món i, no obstant, tan rellevant per a la supervivència del planeta», va explicar l’actor, que afegeix al costat d’una imatge: «És increïble ser aquí, en una zona tan remota del planeta i amb tanta bellesa. ¡Ajuda’ns a protegir-la!». Durant vuit dies, els tres cineastes, que van començar el seu viatge a Punta Arenas (Xile), acompanyen un grup de científics en la seva expedició per les aigües de l’Antàrtic. Per a Javier és la primera expedició de Greenpeace que realitza, però per a Carlos es tracta de la segona vegada que hi participa. 

9.000 espècies

Notícies relacionades

«És hora que els Governs de tot el món protegeixin les nostres aigües, començant per les de l’oceà Antàrtic. No hi ha pla B perquè no hi ha planeta B, aquest és el moment d’aconseguir-ho», explica el germà gran dels Bardem. Segons Greenpeace, la creació del santuari suposaria oferir «un refugi segur» per a les més de 9.000 espècies que habiten les aigües de l’Antàrtic, ja que implicaria la prohibició de pescar als vaixells pesquers industrials.

Els germans Bardem no són els únics famós que mostren el seu compromís. L’any 2013, Alejandro Sanz s’unia a una altra expedició de l’organització a l’Àrtic. També l’actor Miguel Ángel Silvestre i el model Jon Kortajarena han recolzat l’organització.