Tarantino, sobre Weinstein: "Sabia prou per fer més del que vaig fer"

El director confessa que coneixia alguns dels abusos del productor de Hollywood

1
Es llegeix en minuts

El director de cine Quentin Tarantino coneixia de primera mà els abusos contra les dones que presumptament va cometre el productor de Hollywood Harvey Weinstein, i reconeix que podria haver fet més del que va fer.

"Sabia prou per fer més del que vaig fer", afirma Tarantino en una entrevista difosa aquest divendres per 'The New York Times'.

"Hi havia més que simples rumors o la xafarderia normal. Sabia que havia fet un parell d'aquestes coses", ha afirmat una de les principals figures del cine nord-americà.

Weinstein va ser acusat per desenes de dones d'haver-les sotmès a abusos sexuals i almenys en sis casos les denúncies arriben a presumpta violació, d'acord amb informes que inicialment van ser publicats per 'The New York Times' i la revista 'The New Yorker'.

El poderós productor de cine ha negat tots els abusos de què se l'acusa, però les denúncies han generat una onada de repulsa general i, de fet, Weinstein ha sigut expulsat de l'Acadèmia de Hollywood.

Tarantino, que segons el 'Times' coneix Weinstein des de fa dècades, va assegurar que hauria d'haver "pres alguna responsabilitat" per aquests fets.

"Si llavors hagués complert amb la meva obligació, no hauria fet cap treball amb ell", sosté el responsable d'èxits històrics de taquilla com "Pulp Fiction", "Reservoir dogs" o la sèrie "Kill Bill".

La confessió de Mira Sorvino

Segons Tarantino, la seva antiga nòvia i actriu Mira Sorvino li va explicar sobre tocaments de què havia sigut víctima per part de Weinstein, i també va tenir coneixement directe d'altres casos.

"El que vaig fer va ser posar al marge els incidents (...). Qualsevol cosa que dic ara sonarà com una excusa horrible", afegeix.

Notícies relacionades

En l'entrevista amb el 'Times', que es va fer dimecres i que va durar una hora, Tarantino es va mostrar "horroritzat" per les denúncies que han sorgit els últims dies sobre el productor.

"Qualsevol que estigués a prop de Harvey havia sentit almenys un d'aquests incidents", afirma.