Chenoa revela els seus 'Defectos perfectos' ... i els de Bisbal

La cantant mallorquina explica en la seva obra com va creure veure molt a prop la seva "mort professional"

zentauroepp40326581 gra108  madrid  28 09 2017   la cantante chenoa en la presen170928161903

zentauroepp40326581 gra108 madrid 28 09 2017 la cantante chenoa en la presen170928161903 / Diego Perez Cabeza

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pot ser que un famós ex li fes la cobra en algun moment (que encara està per veure), però el que està vist és que a Chenoa, la cantant que el gran públic va descobrir en aquella emblemàtica primera edició d''Operación tirunfo' (TVE-1)primera edició d''Operación tirunfo' , la vida no l'hi està fent. I és que té tants projectes que només li queda temps "per fer-se un massatge i seguir". L'últim ha sigut presentar un llibre de memòries, 'Defectos perfectos', que es va esgotar a les dues hores de posar-se a la venda a Amazon dimecres passat.

Una obra que més que una autobiografia és una narració d'etapes de la seva vida professional i sentimental, com el seu pas pel famós concurs i la seva ruptura amb David Bisbal. Conscient del soroll mediàtic que tindrà, la cantant ha assegurat aquest dijous, en la roda de premsa que s'ha celebrat a Madrid, que ja està preparada. "No vull deixar de fer coses que em venen de gust pel que altres diran, això em sembla injust", ha declarat. I ha afegit, en un to molt Chenoa: "La meva llibertat, la meva expressió i la meva vida són meves, i jo les gestiono"

El llibre és també una recopilació de les conclusions a què ha arribat ara que té 42 anys i molta experiència a l'esquena. "És com anar al cine: si estàs a la primera fila, no veus res. Jo estic asseguda a l'última i ho veig tot des d'allà", ha afirmat. En les seves pàgines apareix, per exemple, la "mort professional" que va experimentar quan va acabar el seu contracte amb el segell Universal, que la va portar a pensar que "ja no servia com a artista". 

Violència de gènere

Però l'apartat que més morbo desperta és, inevitablement, el sentimental. Sobretot la seva relació amb Bisbal (sí, la de la suposada cobra), que narra des del seu començament, quan es veien d'amagat a l'acadèmia d''OT'. "Era tan simpàtic, tan fresc, tan sa... Tan oposat al que jo coneixia..."., descriu al llibre.  Tan diferent, potser, al noi amb qui va tenir una relació als 17 anys que va fregar la violència de gènere: "Un nòvio que lamentablement avui es veu molt, i pitjor, perquè ara et controlen fins al Whatsapp", va assegurar en la presentació.

La cantant Chenoa, amb el seu llibre 'Defectos perfectos' / DIEGO PÉREZ

Però en la seva història amb Bisbal va ser ella soleta la que no es va cuidar: "Estava disposada a sacrificar-me professionalment. (...) Em dono bufetades per això", relata al llibre. Perquè ell, amb una carrera en ascens, va desaparèixer de sobte de la seva vida. "Algú em va trucar per telèfon (...) 'Posa la tele'. Allà estava David, en una roda de premsa a Caracas, encantat de la vida dient que no estava amb ningú". Quan li va trucar per demanar-li explicacions havia canviat de número de telèfon. "Va ser devastador", reconeix ara.

L'episodi del xandall

El següent capítol d'aquesta història que va commocionar els nombrosos fans del programa ja tots el coneixen: una Chenoa destrossada i desorientada rebent els mitjans en xandall. El seu relat, que recull a 'Defectos perfectos', és punyent: "Algú m'havia portat al lloc més alt en què havia estat mai, uns llimbs molts millors que el cel. I des d'allà m'havia empès a l'abisme. En aquest infern estava, quan vaig veure que el meu portal estava ple de càmeres i, que ningú em pregunti per què, se'ma va acudir baixar vestida així".

Notícies relacionades

Després de buidar-se per dins, ara només pensa en la seva carrera. I no para. Acaba de firmar un contracte amb Atresmedia ("he brindat com si fos la nit de Cap d'Any"), se li ha renovat la seva participació com a jurat a 'Tu cara me suena' (A-3 TV) ("un luxe que em tornessin a trucar" ), segueix col·laborant en el programa 'Fent zàping' (La Sexta) ("on estic cada vegada millor"), continua amb la seva gira Soc humanaamb la seva gira Soc humana ("he acabat els 30 concerts i ara comença amb els teatres"), i no descarta fer una segona part d'aquest llibre del qual hi haurà segona edició. "M'he guardat coses", confessa.