CASAMENT MULTITUDINARI

Alberto Garzón es casa amb el cor a Barcelona

El líder d'IU va celebrar a la Rioja el seu enllaç amb Anna Ruiz, motiu pel qual no va poder ser present a la manifestació en repulsa dels atemptats del 17-A a la capital catalana

fcasals39811382 gra136  cenicero  la rioja   26 08 2017   el coordinador fed170826164915

fcasals39811382 gra136 cenicero la rioja 26 08 2017 el coordinador fed170826164915 / ABEL ALONSO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La manifestació en repulsa pels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils va tenir ahir una baixa important: el líder d’IUAlberto Garzón. I no va ser per falta de compromís ni per rebuig a la presència monàrquica. La raó d’aquesta absència va ser que a aquella hora el polític s’estava casant amb Anna Ruiz a la Rioja.

casament Alberto Garzon / atles

Al casament, un enllaç civil que es va celebrar al migdia a les Bodegas Riojanas, a Cenicero, i que va oficiar Ignacio Espinosa, oncle de Garzón i expresident del Tribunal Superior de la Rioja, hi estaven convidades unes 200 persones, però la coincidència amb la manifestació va fer perillar algunes significatives presències. Com la dels diputats de Podem Pablo Iglesias i Irene Montero, que van haver de fer verdaderes piruetes per poder assistir als dos actes. Entre els convidats hi havia també membres d’IU com l’exdirigent Julio Anguita.

Sandàlies vermelles

El nuvi portava un elegant vestit tipus jaqué curt, amb jaqueta blava fosca a joc amb la corbata i pantalons grisos com l’armilla. La núvia va lluir un vestit blanc amb brodats que a l’esquena es feien transparents i un pentinat de floretes als cabells de les quals penjava un llarg vel. Com a contrapunt a aquest 'look' tan romàntic, unes sandàlies vermelles que demostraven que a sota del vestit hi havia una dona que, de cursi, res de res.

Una doctora feminista

Ruiz, amb qui manté una relació des de fa quatre anys, és una doctora especialitzada en medicina familiar i comunitària, que es declara ecologista, feminista i defensora de l’avortament i la sanitat pública «D’ella em va enamorar la seva sensibilitat social», diu.

I ahir aquell amor era més que evident. Garzón va esperar la núvia a la porta de l’edifici i, quan va arribar, es van fondre en tendres petons i manyagueries. Després de la cerimònia, a les dues del migdia, es va celebrar el banquet al restaurant La Huerta Vieja de Laguardia, població que, tot i que està situada només a uns quilòmetres de Cenicero, pertany a Àlaba.

Barcelona al cor

La il·lusió dels preparatius del casament no va fer oblidar al líder d’IU que ahir tenia una important cita a Barcelona i, un parell d’hores abans de l’enllaç, va mostrar al seu compte de Twitter el seu suport a la manifestació i que d’alguna manera hi seria present:

Notícies relacionades

Després de l'enllaç, el polític ha sigut 'trending topic' a Twitter, pero no per aquesta raó, sinó pel fet d'haver-se gastat 300 euros per cobert en una cerimònia amb 200 convidats.

Però tampoc li han faltat els defensors: