Després d'un any compromesos

Garzón i la seva nòvia es casen el dia 26 a la Rioja

La parella contraurà matrimoni civil en una cerimònia que oficiarà l'oncle del diputat a Cenicero, localitat on està enterrada la mare del polític

zentauroepp39707366 alberto garz n se casa por todo lo alto con anna ruiz en una170816121621

zentauroepp39707366 alberto garz n se casa por todo lo alto con anna ruiz en una170816121621

1
Es llegeix en minuts

L'agost passat el coordinador general d'IU Alberto Garzón anunciava el seu compromís amb la metge Anna Ruiz i ara, un any després, s'acosta la data: la cerimònia civil tindrà lloc el dissabte 26 a les 12 a Bodegas Riojanas, a la localitat de Cenicero.

La localitat riojana és molt especial per a Garzón, perquè allà està enterrada la seva mare, que va morir el 2014. El diputat d'IU va néixer i va passar allà part de la seva infància abans de mudar-se a Andalusia.

Al casament, que oficiarà Ignacio Espinosa, oncle d'Alberto Garzón i expresident del Tribunal Superior de la Rioja, hi assistiran unes 200 persones, entre familiars i amics dels nuvis. Entre els convidats més il·lustres hi ha els diputats de Podem Pablo Iglesias i Irene Montero i membres d'IU, com l'exdirigent Julio Anguita. A les 2 del migdia se celebrarà el banquet nupcial al restaurant La Huerta vieja de Laguardia, a només uns quilòmetres de Cenicero, però ja a la província basca d'Àlaba.

Compromesos des de fa un any

Garzón i Ruiz es va comprometre el juliol de l'any passat, després d'una relació de quatre anys. "En el mateix lloc on la vaig conèixer i al mateix metre quadrat. Però just quatre anys després. Va passar fa un mes, durant una nit il·luminada per les intencions. I em va dir que sí, que acceptava casar-se amb mi. Com que el món segueix necessitant compromís, nosaltres continuem lluitant junts", va escriure el polític el 21 d'agost del 2016 a Instagram.

Ella, que exerceix l'especialitat de medicina familiar i comunitària a l'Hospital La Princesa de Madrid, també va fer una publicació a la mateixa xarxa social aquell mateix dia, en què deixava entreveure que havia contestat que "sí", encara que de forma més enigmàtica:

Notícies relacionades

La parella, que viu al barri madrileny de La Latina des de poc després d'iniciar la relació, es va conèixer a Ronda (Màlaga), localitat natal de la metge, quan Garzón oferia un míting al qual va anar ella, la seva "pèl-roja d'ulls verds", com l'anomena ell afectuosament. Ecologista, feminista, i defensora de l'avortament i la Sanitat Pública, Anna va estudiar Medicina a la Universitat de Sevilla. "D'ella em va enamorar la seva sensibilitat social", ha reconegut el polític en una entrevista de fa dos anys.

Des d'aleshores, tots dos han prodigat el seu amor als quatre vents a les xarxes socials, a les quals són assidus.