DONARAN MÉS DE TRES MILIONS

Els Clooney, al rescat

El matrimoni s'associa amb Google i HP per ajudar 3.000 nens sirians refugiats

clooney

clooney / ALBERTO PIZZOLI (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Després de reunir-se el 2016 amb diverses famílies de refugiats sirians a Berlín per escoltar les seves històries i crear consciència sobre la crisi migratòria i humanitària més gran que té lloc com a conseqüència del conflicte de Síria, George Clooney i la seva dona, Amal Alamuddin, advocada experta en drets humans, han anunciat que donaran més de tres milions de dòlars a un projecte de l'Unicef per aconseguir l'escolarització al Líban de menors refugiats.

"Fa 100 anys tots érem refugiats als Estats Units", va dir l'actor a les famílies. "Tots estàvem en la vostra situació i crec que no estem fent prou per recordar-ho", va declarar l'intèrpret, de 56 anys.

L'educació de gairebé 3.000 nens sirians serà finançada a través d'una associació anunciada per The Clooney Foundation for Justice amb Google, que representa uns 2,25 milions de dòlars, a més d'una subvenció de tecnologia per un milió de dòlars que donarà la companyia HP.

Educació infantil

Notícies relacionades

El suport de la fundació de l'artista al projecte que lidera l'Unicef ajudarà set escoles públiques i avalarà un programa pilot d'eines tecnològiques en aquests centres per als nens sirians i libanesos, han afirmat els Clooney.

"Milers de joves refugiats sirians estan en risc: el risc de no ser mai part productiva de la societat. L'educació formal pot ajudar a canviar això", ha expressat el famós matrimoni a través d'un comunicat. "No volem perdre tota una generació perquè van tenir la mala sort d'haver nascut al lloc equivocat en el moment equivocat", ha afegit.