RÀNQUING DE BELLESA MASCULINA

Les matemàtiques coronen Clooney com l'home més guapo del món

Un estudi científic que valora el grau de simetria de la cara situa al capdavant el famós actor de Hollywood

Bradley Cooper, Brad Pitt, Harry Styles i Beckham el segueixen a la llista dels 10 amb faccions més perfectes

undefined29730917 valencia 19 5 15  cultura gente cine george clooney george c170801204048

undefined29730917 valencia 19 5 15 cultura gente cine george clooney george c170801204048

1
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Rosado / Madrid

Allà on parla la ciència que callin els capritxosos gustos. Una cosa així deu haver pensat el Centre for Advanced Facial Cosmetic and Plastic Surgery de Londres, que acaba de sentenciar que l'actor George Clooney és l'home més guapo del món amb proves científiques i matemàtiques a la mà. Aquestes evidències formen part d'un avançat mètode, anomenat Golden Ratio, que utilitza, principalment, el grau de simetria entre les faccions de la cara. Conduïts per aquests paràmetres, els ‘científics’ del centre estètic britànic han arribat a la mateixa conclusió que la resta dels ‘ignorants’ mortals que només es fien dels seus ulls: George Clooney és el rei incontestable de la bellesa masculina.

L'actor Bradley Cooper. / VALERIE MACON (AFP)

L'actor nascut a Kentucky (EUA), que porta des de sempre l'apel·latiu de “guapo” enganxat al seu nom com si en formés part, comanda aquesta curiosa llista de 10 noms que aspira a tancar l'eterna discussió amb criteris pseudocientífics. Segons l'estudi, Clooney té un grau de simetria del 91,86%, percentatge que deu ser una barbaritat a l'abast de molt pocs mascles. “George té una bonica simetria facial i s'acosta, més que cap altre home, al que els grecs consideraven una cara perfecta”, adverteix cerimoniós el cirurgià plàstic Julian de Silva, director del centre britànic que ha elaborat aquesta classificació. "La seva ràtio entre llavi i nas, del 99,6%, és gairebé perfecta, i l'espai entre barbeta i ulls també ho és: dels 12 marcadors és el que té la millor puntuació", afegeix l'especialista en declaracions al diari ‘Daily Mail’.

Guapos al podi

Notícies relacionades

Però com que no només de Clooney viu l'home (o la dona), hi ha altres cares rotundament belles dins d'aquest ‘top ten’ masculí. L'actor Bradley Cooper (parella d'Irina Shayk) li trepitja els talons al seu col·lega George amb una simetria del 91,80%, mentre que Brad Pitt ocupa el tercer lloc, amb un 90,51%. La quarta plaça és de l'excantant de One Direction Harry Styles (89,63%), que s'ha pres la revenja encapçalant el rànquing de millor barbeta i millors ulls. El mateix ha fet l'exfutbolista 'merengue' David Beckham (88,96%), que té la millor forma de la cara malgrat quedar cinquè a la llista general.

L'actor Brad Pitt. / JUAN MEDINA (REUTERS)

Si algú es pregunta qui és l'home que té el nas més bonic del món, s'hauria de fixar en els del protagonista de ‘La, la, land’, Ryan Gosling (vuitè al ‘top ten’ global), que s'acosta a la perfecció en aquesta categoria amb un 99,7%. Will Smith (sisè), Idris Elba (setè), Zayn Malik (novè) i Jamie Foxx (desè) completen aquest quadro d'honor d'homes guapos ungits per la ciència.