ESTIUEIG A PALMA

100% Marivent

Felip i Letizia, amb les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, al palau de Marivent. / periodico

2
Es llegeix en minuts

La família reial disfrutarà durant els pròxims dies de l'estiu a Mallorca seguint una agenda marcada per les jornades en alta mar, les trobades amb diferents autoritats de l'illa i alguns parèntesis per a la privacitat.

Com a símbol d'aquest estiu 2017, els reis Felip i Letizia, acompanyats per les seves filles, han passejat aquesta vespre pels jardins del palau de Marivent sota els focus de les càmeres de televisió i la premsa escrita. El resultat: un retrat familiar Marivent 100%.

La primera imatge de la família està enquadrada en una de les sortides del palau que dona accés als jardins. Al costat de la barana, la princesa Elionor i la infanta Sofia, emmarcades pels seus pares. Letizia, a l'esquerra, i Felip, a la dreta. Una altra de les imatges més tendres és la de la conversa que manté la família abans de baixar les escales. I destaca l'escorç de tots quatre caminant d'esquena als jardins. Falta el so ambient amb els reclams dels càmeres al crit de "majestat, majestat" perquè els dirigeixin la mirada.

Des de divendres, a Palma

Els Reis es van instal·lar a l'illa el cap de setmana passat. Diumenge, Felip va disfrutar d'una jornada marinera, a bord del veler 'Aifos', compartint Mediterrani amb la seva tripulació. Va tenir temps, a més, per dedicar-los unes hores a la seva mare, la reina Sofia, i a diversos dels seus nebots (Pipe, el fill de la infanta Elena, abans Froilà, i els Urdangarin, Joan, Pau, Nicolau i Irene). Els cinc nets compleixen amb la tradicional cita amb la mare del Rei dels últims estius. Felip se'ls va endur fins a aigües de la inabastable illa de Cabrera.

Un munt de regates

Aquest agost, a diferència del passat (quan el Govern de Rajoy estava en transició), el monarca podrà participar en la pràctica totalitat de les regates. L'agenda de la Casa també apunta que dissabte que ve el Rei presidirà l'entrega dels premis de la 36a edició de la Copa del Rei de vela.

La de diumenge passat va ser una jornada d'entrenament. La competició va començar ahir. Felip, segons el cronòmetre de l'agència Efe, va arribar al port a les 11.20 hores, «al volant del seu automòbil». Després de les salutacions oportunes, trobada amb els companys de l''Aifos' per salpar. En la regata hi participen 138 vaixells de 24 països.

Notícies relacionades

Aquest divendres vinent, els Reis rebran al palau de l'Almudaina les autoritats balears. Dilluns, toca veure's amb el president del Govern, Mariano Rajoy.