famosos en el divan

Charlize Theron exhibeix múscul emocional

L'actriu revela com anar al psiquiatre la va ajudar a superar duríssims traumes familiars

La teràpia la va ajudar a pair el record de la seva mare matant, en defensa pròpia, el seu pare alcohòlic

fcasals39431096 charlize theron170724182132

fcasals39431096 charlize theron170724182132 / GTRES

2
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre / Barcelona

Per a Charlize Theron ha arribat el moment d’obrir-se al públic, perquè l’entenguin. La protagonista d''Atómica' ha parlat sense embuts en un programa d’entrevistes dels Estats Units per explicar que anar al psicòleg l’ha ajudat per viure el present amb els traumes del passat sempre per superar.

Theron se suma a la relació de personatges que animen la gent a afrontar els problemes de la salut mental, sense fronteres. Els fills de Diana de Gal·les, així com Lady Gaga, Mickey Rourke i Lluís Homar, entre d’altres, hauran llegit amb gust el missatge de l’actriu sud-africana.

Durant una entrevista amb Ed-ward Stern, Theron va explicar els beneficis dels seus anys de teràpia. El trauma d’assistir al moment en què la seva mare, en defensa pròpia, va matar el seu pare, alcohòlic i violent, sona aterridor. Són esgarrifosos però, no obstant, els té assumits després de l’anàlisi amb el psicòleg.

«No volia sentir-me víctima. Simplement vaig fingir que no va passar. No ho vaig dir a ningú. Quan em preguntaven, deia que el meu pare havia mort en un accident de trànsit. ¿Qui vol explicar aquesta història? ¡Ningú! La teràpia m’ha ajudat a lluitar per no sentir-me víctima».

INSPIRACIÓ MATERNA

Theron va anar al divan a punt de complir els 30 anys. El que més l’afectava en la seva vida adulta era «conviure diàriament amb un alcohòlic i no saber què passaria; tot depenia d’ell i de si sortia a beure o no». La figura del pare maltractador va quedar enrere al descobrir els valors transmesos durant tot aquest temps per la seva mare. «És una  dona extraordinària, una gran inspiració en la meva vida». Impressiona la descripció que l’estrella en fa: «La seva filosofia era: ‘Això és horrible. He de triar entre enfonsar-me o nedar’». I va nedar llarg, profund, per  buscar l’horitzó.

La fortalesa de la intèrpret va rebre molts aplaudiments aquest passat cap de setmana al Saló Comic-Con de San Diego. Els fans es van rendir davant dels actors, directors, guionistes i productors de les grans sèries de televisió i del cine, però especialment davant Theron. La compareixença en solitari va servir per a la promoció d’'Atómica', però també perquè l’actriu exposés la seva visió sobre la indústria de Hollywood i revelés quines són les dones que l’han inspirat en la seva trajectòria. El seu referent principal: Sigourney Weaver. «Era molt petita quan la vaig veure a 'Alien'. Va canviar la meva infantesa i feminitat. A Sigourney la porto al meu cor».

ESTRENA EL 4 D'AGOST

Notícies relacionades

'Atómica' s’estrena a les sales espanyoles el divendres 4 d’agost. Dirigida per David Leitch, la pel·lícula neix de la novel·la gràfica 'The Coldest City'. Theron és una assassina contractada pels serveis secrets britànics. De nom Lorraine. «Quan una història no funciona bé, els personatges femenins són utilitzats per manipular emocionalment l’audiència d’una manera que no fan amb els homes. Som conegudes com a educadores, però no com a guerreres, així que sempre hi ha d’haver una raó que ens converteixi en guerreres en la història. Però ja som guerreres»,va afirmar decidida. 

Charlize, sempre atòmica.