SUPERATS PER LA CRÍTICA

Famosos tuiters d'anada i tornada

Ed Sheeran ha sigut l'última estrella que ha abandonat el seu compte de Twitter

  / KARWAI TANG

 
zentauroepp33357027 gente  la cantante miley cyrus  que ser  jurado en la pr xim170718171617
zentauroepp21954549 television  la segunda temporada de la serie   the client li170718171554
zentauroepp37279450 fotodeldia  epa05790152 adele holds up her awards in the pre170718171603
zentauroepp29473143 in this photo provided by disney marvel  director joss whedo170718171610
zentauroepp27420042 gra111 madrid  30 09 2014   el actor  alec baldwin  durante 170718171548

/

3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Disputes, errors, insults, rampells, enrabiades i, en casos molt més greus, assetjament i amenaces. La relació dels famosos amb Twitter està plena de desavinences que, degut a la visibilitat dels seus protagonistes, solen produir un notable impacte. Alguns opten per marxar per no tornar, mentre que la majoria, tard o d’hora, torna a sucumbir.

L’últim a acomiadar-se de la xarxa de l’ocellet ha sigut el cantant britànic Ed Sheeran, que ha eliminat el seu compte després del seu criticat cameo Joc de trons. En el primer episodi de la setena temporada, l’intèrpret de Shape of you, que dona vida a un soldat que ni tan sols té nom, canta una melodia extreta dels llibres i li ofereix a Arya conill cuit. Una breu aparició, però suficient per enfurir alguns dels fans de la sèrie. «Va aconseguir en un minut el que cinc llibres i sis temporades no van poder: que la gent deixi d’odiar per un breu moment els Lannister», va escriure un seguidor de la cèlebre ficció.

Fa menys d’un mes, després d’una altra allau de crítiques, el cantant va assegurar que no abandonaria Twitter, però ara és impossible trobar tuits escrits per ell. De moment, utilitza Instagram, on dilluns passat va compartir una imatge de les seves vacances al Perú.

Abans del compositor britànic, molts altres ja van abandonar Twitter. Una de les primeres va ser Miley Cyrus, el 2009. La cantant va al·legar que les xarxes socials s’havien convertit en «munició» per als mitjans de comunicació i va tancar el seu perfil per tornar a activarlo un any i mig després. 

Notícies relacionades

INSULTS I ADDICCIONS / John Mayer també va deixar Twitter momentàniament el 2010, encara que per altres motius molt diferents. El cantant va confessar ser un addicte a la xarxa social, i va decidir que deixar d’utilitzar-la milloraria molt el seu dia a dia. L’addició no se’n va anar del tot i Mayer va tornar a la xarxa social, on publica missatges esporàdicament. n cas molt diferent va ser el del director Joss Whedon, que va deixar la xarxa social pels insults que va rebre després d’estrenar Vengadores: La era de Ultrón. Molts fans dels còmics de Marvel la van prendre amb ell pel tracte donat a la Viuda Negra i a Quicksilver. Les humiliacions també van portar Damon Lindelof, guionista de Lost i els nous films de Star Trek, a fer aquest pas. Va fer coincidir el seu comiat amb la data en què el 2% de la població humana desapareix sobtadament a la seva sèrie The Leftovers. El guionista ha argumentat que no va ser una maniobra de màrqueting sinó una coincidència enginyosa. Els insults també van aconseguir que Adele Jennifer Love Hewitt abandonessin els seus comptes, encara que els van reprendre mesos després. El cas de la cantant britànica va ser especialment greu, ja que va deixar de tuitejar a finals del 2012 per les amenaces de mort que va rebre el seu fill acabat de néixer. Actualment, publica tuits i retuiteja sovint. També Sam Smith el va deixar després dels insults rebuts pel seu discurs al recollir l’Oscar. Pel que sembla es va atribuir per error el títol de «primer home declarat gai» a guanyar l’estatueta, cosa que no és certa, com li van recordar els internautes. «Em desconnectaré de la xarxa per un temps», va escriure com a comiat, possiblement avergonyit.

El que ha deixat Twitter més d’un cop és Alec Baldwin. El primer, l’any 2011, quan va ser expulsat d’un vol d’American Airlines per jugar a l’Emparaulats al seu iPhone. Just abans, va demanar que tothom deixés de seguir-lo a una hora concreta, cosa que va acabar sortint al revés: va guanyar més seguidors. L’any següent, va tornar a deixar la xarxa social just després de casar-se amb Hilaria Thomas, una gran experta en ioga. I després va tornar, per tornar a marxar el 2013, després que la seva dona rebés acusacions per alguns tuits publicats al funeral de l’actor James Gandolfini.