defensora de la sexualitat femenina

Emily Ratajkowski, la model que vol "trencar barreres"

La britànica, que va arribar a la fama al protagonitzar el videoclip de 'Blurred lines', és una veu poc convencional en el negoci de la passarel·la

Emily Ratajkowski, la model que vol "trencar barreres"

Edward Berthelot (GC Images)

3
Es llegeix en minuts

Més de 500 milions de persones l'han vist ballar al videoclip de la cançó 'Blurred lines' (línies borroses), de Robert Thicke, a Youtube. Un vídeo amb dues versions: la comercial i l'explícita. En aquell moment, la model i actriu britànica Emily Ratajkowski (Londres, Regne Unit, 7 de juny de 1991) tenia 21 anys i va saltar a la fama mundial. Un paper que al principi va rebutjar perquè li semblava "bastant boig". Ella era la protagonista d'un videoclip en què ballaven diverses models sense samarreta, mostrant els pits -en la versió sense censurar-. D'aquí va passar a la fama i a ser nomenada 'dona de l'any' per la revista 'Esquire' el 2013 davant de l'actriu Jennifer Lawrence.

Rajatkowski, que va debutar a la televisió amb la sèrie juvenil 'iCarly', es va llançar al món de la moda quan tenia 14 anys. "Els meus pares no volien una jove model estrella", va explicar el 2013 en una entrevista a la revista 'Rolling Stones'. També va passar per la universitat d'UCLA, on va estudiar belles arts i arquitectura durant un any. A la mateixa entrevista, la britànica ambicionava "trencar barreres com a model". Des dels seus inicis, Ratajkowski ha sigut una veu dissident dins del món de la moda. A més, ella apunta que també és una model poc convencional: no gaire alta (1,70) i amb uns pits més voluminosos que els que normalment desfilen per les passarel·les.

Aquest va ser el motiu pel qual la setmana passada, arran d'una entrevista en l'edició australiana de la revista ‘Harper’s Bazaar’, va copar la primera línia mediàtica. I és que Ratajkowski denunciava a la publicació que tenir els pits grossos li pren feina. La que va ser nomenada ‘dona més sexi del món’ el 2014 per la revista ‘GQ’ parla sense embuts sobre la seva experiència professional: "Em diuen: 'Oh, ets massa sexi'. Això va en contra meva perquè la gent no vol treballar amb mi perquè tinc els pits massa grans”.

MODEL POC CONVENCIONAL

Rajatkowski és una veu reivindicativa en favor dels drets de la dona en un entorn sempre al punt de mira com és la moda. "És com una cosa contra la dona… ¿Què passa amb els pits? És un atribut femení preciós. ¿Per què ha de ser un problema?", exposa a 'Harper’s Bazaar'. No és la primera vegada que els pits de la model britànica, que manté una relació des del 2014 amb el músic i productor Jeff Magid, són motiu de polèmica. Ella mateixa va publicar a Twitter una imatge seva en biquini de quan tenia 14 anys per desmentir els rumors d'alguns que deien que se'ls havia operat.

Activa a les xarxes socials, Ratajkowski també ha estat al punt de mira per estar molt prima i per pràctiques com l''ab crack'. Ella és una de les models que promouen aquest exercici, que consisteix a convertir la musculatura abdominal en dues porcions separades per una fenedura 

contínua, que sorgeix del centre del pit i acaba al melic. Una pràctica alarmant que fomenta l'anorèxia, alerten els experts.

La britànica, criada a Califòrnia (EUA), s'ha mostrat contundent en ocasions sobre els drets de la dona i la seva relació amb la moda. Ratajkowvski considera que "no tenir complexos amb una mateixa i ser feminista no són coses excloents". Així, el 2016 va publicar un article al portal 'Lenny' en què denunciava el pensament socialment establert que "ser 'sexual' és ser inútil, perquè ser sexi significa jugar al desig de l'home".  "Fins i tot si ser ‘sexualitzat’ per la mirada de la societat és degradant, hi ha d'haver un espai on les dones encara poden ser ‘sexuals’ quan escullen ser-ho", escrivia.

Notícies relacionades

En aquest sentit, fa un any va protagonitzar una polèmica foto amb la seva amiga Kim Kardashian amb un missatge semblant: "Per més sexuals que siguin els nostres cossos, necessitem tenir la llibertat com a dones per triar quan i com expressem la nostra sexualitat".

Al mateix article a 'Lenny', Ratajkowvski explicava que el més complicat de la seva adolescència va ser "el món fora de la moda", concretament en el seu entorn més pròxim. Ratajkowski diu que "la vida no pot ser dictada per les percepcions dels altres, i tant de bo el món m'hagués deixat clar que la reacció de la gent a la meva sexualitat no eren els meus problemes, sinó els seus".