Anar al contingut

PARE DOLGUT

Jaime de Marichalar: "Provoquen el meu fill, i després s'hi acarnissen"

L'exgendre del Rei emèrit assegura també que no entén "l'atac injustificat i injust a la Corona"

Jaime de Marichalar: "Provoquen el meu fill, i després s'hi acarnissen"

Jaime de Marichalar s'ha posat en pla Belén Esteban –"Jo per la meva filla, mato"– i ha sortit en defensa del seu fill, Felip Joan Froilà, després que el jove de 18 anys protagonitzés una baralla amb un altre noi a la porta d'una discoteca madrilenya. "El que passa és que van a provocar-lo per tenir el seu minut de glòria. Estic convençut que ja ho tenien organitzat perquè s'enfrontés i així després vendre les imatges", ha explicat a 'Vanitatis' aquesta setmana en el transcurs d'un dinar a l'Hotel Palace de Madrid amb motiu de la 29a edició del Premi Internacional de Poesia Fundació Loewe.

“No hi ha dret al que es fa amb ell –ha dit referint-se al seu fill–. S'hi acarnissen en els programes de televisió passant els imatges una vegada i una altra. El meu fill és un noi molt noble, molt vulnerable i pateix una barbaritat amb aquestes coses. Li encanta venir a Madrid, estar amb els seus amics i cada vegada se li fa més difícil. Jo li dic que vagi amb compte, però en qualsevol moment el poden provocar”, ha afegit. Respecte a l'afició pels toros del seu fill, ha assegurat: "Només ha fet algunes passades en 'tentaderos' d'amics, però res més. No s'hi dedicarà pas".

"NO ENTENC AQUEST ATAC A LA CORONA"

En aquesta trobada, en què estaven presents, entre altres, Víctor García de la Concha, Soledad Puértolas, Ana Rossetti, José Manuel Caballero Bonald, José Antonio de Villena, Eduardo Mendicutti, Marta Robles, Pedro Mansilla i la periodista i directora de la passarel·la Cibeles, Charo Izquierdo, l'exgendre del Rei emèrit ha anat més enllà i ha aprofitat per defensar el seu exsogre de les informacions i gravacions que s'han conegut en les últimes setmanes.

“No entenc aquest atac injustificat i injust cap a la Corona. ¿Com es pot fer això?". Marichalar es pregunta a qui li interessa si ha tingut "amistats" o no el Rei, en referència a Bárbara Rey o Marta Gayà. ? Em sembla inadmissible i tot això entela la imatge d'Espanya. ¿Què està passant? Només succeeixen aquestes coses a les pel·lícules on apareixen repúbliques bananeres. La imatge del Rei fora d'Espanya és impecable i aquí se la volen carregar. No ho entenc”.

L'exmarit de la infanta Elena, que segueix treballant de conseller de la multinacional del luxe LMVH, ha assegurat també que no té cap intenció d'escriure cap llibre per explicar la seva vida "ni per aclarir res”. “Tinc les esquenes molt amples i si el que s'escriu sobre mi, que és gairebé tot mentida, és igual que el que s'escriu per a la resta de notícies, em preocupa. Això fa que no tingui la premsa en el millor dels conceptes”.