EN EL BALL DE LA ROSA

Carolina de Mònaco es va vestir com la musa de Gustav Klimt

El disseny d'alta costura de Karl Lagerfeld s'inspirava directament en un vestit d'Emilie Flöge

lmmarco37771497 combo gente emile floge y carolina de monaco170322161841

lmmarco37771497 combo gente emile floge y carolina de monaco170322161841

2
Es llegeix en minuts

Dissabte passat, el principat de Mònaco va celebrar el tradicional ball de la rosa i Carolina de Mònaco, com ja és costum, va cridar l'atenció per l'original vestit que duia, un disseny d'alta costura de Chanel amb la firma del veterà Karl Lagerfeld, director artístic també de la celebració monegasca i, a jutjar per les fotos de cada any, un més de la família.

Cada any des del 1964 s'escull un motiu que marca l'escenografia de la festa, a benefici de la Fundació Grace. Aquesta vegada era l''art nouveau' i el treball de l'artista vienès Gustav Klimt, l'autor d''El petó'. De fet, el vestit que duia Carolina, de 60 anys, té un referent més que evident: un model que va lluir Emilie Flöge, la modista vienesa de principis del segle XX els dissenys de la qual van inspirar alguns dels quadros més famosos de Klimt. Hi ha qui afirma fins i tot que Emilie i Gustav eren amants i que el quadro d''El petó' és un autoretrat.  

El model centenari es pot qualificar de tot menys de discret. Com el de Carolina, compta amb volants de tul rivetejats de negre als baixos de la faldilla i a les mànigues, cos de damer i transparències velades. Carolina el va dur amb un llarg collaret i un gran ornament, altres dels elements característics de l''art nouveau'.  

Carlota Casiraghi, la filla de Carolina, tampoc es va quedar enrere en aquesta aposta 'old fashion'. I en consonància amb l'estil artístic amb què es va decorar la Sala de les Estrelles, la noia, de 30 anys, va rescatar un vestit de Chanel del 1996 que la filla de Grace Kelly ja ha portat en diverses ocasions. Un preciós vestit 'belle époque', escotat i amb una faldilla de gasa estampada que Carolina va lluir amb una solitària, llarga i fina arracada de brillants. 

ABSENTS A LA FOTO

Notícies relacionades

Una d'aquestes vegades va ser el 2000, quan Carolina de Mònaco va coincidir amb l'actriu francesa Carole Bouquet. Alguns han vist una segona lectura en aquest gest: que la filla de Carolina de Mònaco ha triat aquest vestit per la seva relació amb el fill de l'actriu, Dimitri, la seva nova parella.

Un altre dels gestos que han cridat l'atenció d'aquesta vetllada és que la família monegasca no va ser-hi al complet. Malgrat que ningú dels cercles pròxims als Grimaldi vol deixar escapar l'oportunitat d'assistir a aquest ball, en aquesta ocasió el príncep Albert II, germà de Carolina, no va actuar d'amfitrió amb ella com va fer l'any passat. I no era l'únic absent de la foto tradicional amb Lagerfeld. Tampoc hi eren la germana de Carolina, Esfetania, ni la seva cunyada Charlene, ni el seu fill Andrea Casiraghi ni la seva dona, Tatiana Santo Domingo. Hi eren, això sí, Pierre Casiraghi i la seva dona, Beatrice Borromeo.