ESTRENA AL TÍVOLI

Bibiana, Manuel Bandera, Alaska i Mario Vaquerizo porten 'El amor sigue en el aire'

Els actors i el guionista i director Félix Sabroso presenten les tres úniques funcions

 

  / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

El bon rotllo està a l'aire entre els quatre protagonistes d''El amor sigue en e laire': els originals Bibiana Fernández i Manuel Bandera i els "okupes, còmplices i amics" Alaska i Mario Vaquerizo. Tots quatre, amb e guionista i director d'aquesta peça teatral, Félix Ayuso, han desembarcat aquest dilluns al teatre Tívoli per presentar aquesta comèdia musical de la qual faran només tres úniques funcions, el 31 de març i l'1 i el 2 d'abril.

"No hi ha més dates. Ens encantaria fer temporada, però tots tenim compromisos. Alaska ha hagut de cancel·lar concerts amb Fangoria i Mario ha endarrerit la presentació del seu disc amb les Nancy Rubias per quadrar dates", ha explicat Bibiana Fernández, encantada de tornar a treballar a Barcelona. "Tinc molts vincles personals amb aquesta ciutat. Jo vaig començar aquí, en un cabaret de l'avinguda de Sarrià l'any 75. Molts de vosaltres ni tan sols havíeu nascut", ha recordat davant els periodistes. "Per a mi és la meva primera vegada en un teatre a Barcelona, així que estic com una verge", ha afegit el seu 'partenaire' Manuel Bandera.

Després d'un any de gira, l'obra ha canviat respecte a l'original, ha explicat el seu artífex, el guionista i director Félix Sabroso. "Ha crescut en tot, en escenes, en cançons, en personatges i en músics en escena: d'un pianista hem passat a un trio. El que al principi ens va semblar que seria una col·laboració especial, amb Alaska i Mario com a artistes convidats per estrenar l'últim Nadal a Madrid al cine Capitol, ha reinventat la funció. A Madrid vam prorrogar, ara venim a Barcelona i anirem a Bilbao, a València i espero que a moltes més places tots junts". 

COM LA VIDA

¿I de què va l'obra? "Doncs de fer una repassada a tots els vaivens de l'amor, des de les papallones a la rutina, i des de les banyes al desamor (i no necessàriament per aquest ordre), amb una sèrie d'escenes de la vida normal i corrent i amb un fil musical de cançons que tots coneixem perquè són molt populars, de Rafael a Salomé o la mateixa Alaska. 'El amor está en al aire' va ser com 'La ratera'", ha dit fent broma Bibiana Fernández, que aquest any també estarà al Liceu amb un altre projecte.

Notícies relacionades

Els últims a pujar a les taules, Alaska i Mario, s'han pres molt seriosament aquesta feina. "Jo soc molt díscol i no paro de parlar en la meva vida personal, ja em coneixeu, però us asseguro que al teatre soc molt disciplinat i només parlo quan em donen la rèplica. Això és un treball en equip i hem estat dos mesos assajant", ha assegurat Vaquerizo, que se sabia de memòria frases de l'obra original "perquè la vaig veure set vegades". "Mario i jo no havíem fet mai teatre, ni junts ni separats, però això encaixava", ha recordat Alaska. Tots dos han remarcat que en l'obra són Paco i Carlota, personatges molt diferents d'aquesta parella que va tenir fins i tot el seu propi xou de telerealitat. 

La nota més seriosa ha arribat quan els han preguntat sobre l'última agressió homòfoba registrada a Berga. "Que passin coses així el 2017 per fer-se un petó és menyspreable", ha dit Alaska. "És un escàndol. Tant me fa si és racisme o homofòbia. Que en el món en què vivim hi hagi tanta intolerància em crida molt l'atenció. La intolerància ens fa més petits i pitjors persones", ha afegit Bibiana.