INFORME CONCLOENT

George Michael va morir per causes naturals

El músic britànic va patir una "cardiomiopatia dilatada amb miocarditis", segons les noves proves

lmmarco37578421 files  this file photo taken on december 23  2011 shows brit170307142111

lmmarco37578421 files this file photo taken on december 23 2011 shows brit170307142111 / MAX NASH

1
Es llegeix en minuts

George Michael va morir per causes naturals, segons el jutge forense a càrrec del cas. El músic britànic va patir una "cardiomiopatia dilatada amb miocarditis i fetge gras", ha afirmat al seu informe Darren Salter, metge forense del comtat d'Oxfordshire, a partir dels resultats de les noves proves practicades al cadàver de l'artista. Davant aquest resultat, "la investigació no continuarà i no hi ha cap necessitat de portar a terme una investigació o noves indagacions", afegeix a la nota el jutge.

Per la seva banda, la família del cantant, que feia setmanes que reclamava acabar amb els informes forenses per poder enterrar l'artista, ha demanat als mitjans de comunicació que "respectin la seva privacitat".

La primera autòpsia practicada al músic britànic, mort a casa seva el dia de Nadal als 53 anys, va donar resultats "no concloents", de manera que es va demanar que s'efectuessin "noves proves" al cos. L'estrella va ser trobada sense vida a la seva residència a Goring-on-Thames, al comtat anglès d'Oxfordshire, per la que va ser la seva parella, el perruquer d'origen libanès Fadi Fawad.

"La causa de la mort no és concloent i és necessari portar a terme més proves", va apuntar llavors un portaveu del cos policial. La mateixa font va assegurar llavors que la mort del cantant britànic "segueix sent considerada inexplicable, però no sospitosa".  

I mentre se succeïen els homenatges al cantant les setmanes següents a la seva mort, un cosí de George Michael va arribar a apuntar que hauria mort possiblement a causa de les drogues. Fins i tot alguns mitjans van apuntar a la possibilitat d'un intent de suïcidi. En les últimes aparicions del músic se l'havia vist notablement desmillorat i amb un evident problema de sobrepès.

Notícies relacionades

MALALTIA COMUNA

La cardiomiopatia dilatada és la malaltia més comuna del múscul cardíac. Es produeix amb més freqüència en gent de mitjana edat i és més comuna en els homes que en les dones. Però la malaltia ha sigut diagnosticada en gent de totes les edats, fins i tot en nens. La cardiomiopatia dilatada afecta el teixit muscular que conforma les cavitats de bombament del cor. Si les parets d'aquestes cavitats es debiliten molt, el cor no pot bombar normalment. En la majoria dels casos no se'n pot determinar exactament la causa, encara que s'estima que fins a un 30% dels casos estan relacionats amb el consum excessiu d'alcohol o amb el consum abusiu de drogues.