NOVA POLÈMICA

La infanta Cristina amenaça de demandar la revista 'El Jueves'

La portada del setmanari satíric de dimecres mostra la germana del rei mantenint relacions sexuals amb Urdangarín en un vis a vis

L'advocat defensor ha declarat en una entrevista a 'El món de RAC1' que la portada del setmanari no és "llibertat d'expressió"

jregue37330431 gra144  madrid  17 02 2017   fotograf a de archivo  11 02 20170222130513

jregue37330431 gra144 madrid 17 02 2017 fotograf a de archivo 11 02 20170222130513 / Atienza

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La infanta Cristina podria demandar la revista 'El Jueves' per una portada que protagonitza amb Iñaki Urdangarín. A la il·lustració apareix la germana del Rei mantenint relacions sexuals amb el seu marit a la cel·la, en la postura del gosset. L'encapçala el titular: "Cristina anirà a la presó" mentre que ella aclareix: "Però només als vis a vis". Després de conèixer-se que finalment el gendre de Joan Carles I no ingressaria a la presó, 'El Jueves' 'va rectificar' amb un dibuix d'Igor en què se la veu enxampant 'in fraganti' el seu marit en la mateixa postura però amb el jutge. Pau Molins, el seu advocat defensor, ha declarat a 'El món a RAC1' que li recomanarà demandar el setmanari satíric. "Això no és llibertat d'expressió. Són reincidents i ja els van condemnar per un delicte d'injúries i una multa de 3.000 euros", segons recull 'Nació Digital'.

L'equip d''El Jueves' ha desplegat el seu reconegut sarcasme per respondre a tal amenaça amb un tuit en què es llegeix: "La defensa de 'El Jueves': 'No sabem res. El tema de les portades el porten els nostres marits".

Així mateix, ha elaborat un comunicat en la mateixa línia en què s'anuncia: " El Consejillo de Redacción ha convocat una reunió urgent per estudiar la situació [...]. Ha decidit que l'estratègia consistirà a fer-se els tontos i donar la culpa als seus marits". "A 'El Jueves' ja estem bastant afectats amb el resultat de la sentència perquè, a sobre, vinguin a amenaçar-nos amb una querella", assegura Guille, el seu director. 

Notícies relacionades

ALTRES PORTADES

Aquesta no és la primera vegada que el setmanari s'atreveix amb la Casa Reial. El 2007, un jutge va manar retirar dels quioscos els exemplars en què a la portada apareixien Letizia i Felip en ple coit amb el fi d'aconseguir l'ajuda de 2.500 euros que el llavors president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, oferia a les parelles espanyoles. Així mateix, se'ls va imposar una multa de 3.000 euros. El 2014, quan va abdicar Joan Carles I, es van haver de retirar aquelles revistes en què es veia la seva caricatura passant al seu fill la corona plena d'excrements.