DE VISITA OFICIAL

El 'kit kat' de Letiza i Juliana a Arco

Després del protocol d'un sopar de gala, la reina Letizia i la primera dama argentina es relaxen a la fira d'art contemporani

lmmarco37405363 spain s queen letizia  l  and argentina s first lady juliana170223185834

lmmarco37405363 spain s queen letizia l and argentina s first lady juliana170223185834 / SUSANA VERA

2
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

És curiós veure com avança el marcador en aquest Espanya-Argentina que, sense pretendre-ho, protagonitzen la reina Letizia i Juliana Awada, de visita oficial amb el seu marit, Mauricio Macri. I té el seu què també veure com descriuen la jugada els comentaristes als dos costats de l’oceà. Si el primer dia el guió oficial les volia rígides, ahir, amb poc temps per recompondre’s, es van poder desmelenar (una mica) «i com dues amigues», passejar per Arco.

Si en la primera foto juntes calia fregar-se els ulls per veure les escasses diferències entre els seus vestits «roses empolsats», en el sopar de gala celebrat dimecres al Palau Reial, totes dues van optar per creacions bastant diferents, des del color fins al tipus d’escot.

¿Letizia va estar encertada de negre? Sembla que sí, que el vestit de vellut amb silueta llapis del seu dissenyador favorit, Felipe Varela, «que dibuixava a la perfecció la seva esvelta figura», va ser una sàvia elecció, ja que deixava tot el protagonisme a les seves impressionants joies. I aquí és on s’obre una petita falca d’història, perquè Letizia va escollir per primera vegada una de les joies més importants de la família reial: la tiara de lis, emblema heràldic dels Borbons, que Sofia reservava per a les grans ocasions. De platí, brillants i diamants, va ser un regal d’Alfons XIII a Victòria Eugènia per lluir-lo en el casament.

Notícies relacionades

'Clarín' va ressaltar que, en el sopar de gala, Juliana Awada «va robar totes les mirades» lluint un vestit del dissenyador Gabriel Lage. El diari de Buenos Aires recorda que Lage ja havia dissenyat el vestit que Awada va lluir amb els Obama, «però aquesta vegada va ser diferent: aquest és un disseny que ha realitzat exclusivament per a ella». «Mai sobrecarregada d’accessoris –prossegueix 'Clarín'–, Juliana va lluir un parell d’arrecades de Swarovski i un clutch fet especialment per a l’ocasió».

La inauguració d’Arco ja no va tenir la rigidesa del sopar de gala. L’art contemporani requereix menys protocol. En aquest tercer assalt, Letizia va aparèixer de blanc i amb la seva mitja melena sense recollir. «Una aposta intel·ligent el blanc si es vol destacar entre infinitat d’escultures, muntatges i pintures del millor art contemporani», va dir 'Vanitatis'. ¿I què hi ha d’Awada? «El seu vestit camiser en color granat i amb un micro estampat, firmat per la marca argentina Menage a trois i les seves sabates Gucci feien que la perdéssim una mica entre la gentada».