RETROBAMENT DE DOS PAÏSOS

Dies de tango a Madrid amb la Reina, Juliana Awada i Irene Montero

Dues escenes en la primera jornada de la cimera Espanya-Argentina: El 'duel a la passarel·la' de Letizia i l'esposa de Macri i la reivindicació de la portaveu de Podem al Congrés

 

  / SERGIO BARRENECHEA

2
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

L’abraçada que es fan aquests dies l’Argentina i Espanya amb la cimera de Madrid reunirà un àlbum d’imatges que van des de la passejada protocol·lària de la reina Letizia i la primera dama Juliana Awada, batejada com el duel del segle per alguns mitjans desmesurats en les etiquetes als dos costats de l’Atlàntic, fins al posat d’Irene Montero, la portaveu de Podem al Congrés, lluint una samarreta amb el nom d’una líder indígena empresonada, sense oblidar l’arenga del president Mauricio Macri animant el Govern de Rajoy i els seus empresaris a invertir en el futur de l’Argentina.

L’escena protagonitzada per Letizia i Juliana caminant pel pati d’armes del Palau Reial, escortades per la Guàrdia Reial i un clàssic Rolls Royce com el que van desencotxar per al casament amb Felip, desprenia una aroma de l’estil Velvet o Lo que escondían sus ojos. Els paral·lelismes resulten jocosos, però la Reina no és Carmen Polo ni la primera dama argentina, Eva Perón, ni aquesta és una Espanya marcada per la fam com la soferta el 1947, en els temps en què els nostres pares i avis vivien condemnats sota una dictadura aïllada.

Avui les fotos són en color. A l’hemeroteca queda el blanc i negre de la Collares i Evita fent propaganda per les ciutats d’Espanya. En color, Letizia i Juliana a l’estil Noor de Jordània o Jackie Kennedy. Totes dues van coin­cidir en estil: vestit i abric de rosa empolsat i pentinat recollit. L’espanyola amb un dues peces de Felipe Varela. La portenya, amb un vestit dissenyat per Amelia Saban per a Menage a Trois i una estola de caixmir. Totes dues sobre talons, uns stilettos en color nude. Letizia va lluir arracades. Juliana va optar per alliberar els seus lòbuls.

Notícies relacionades

Irene Montero, la nòvia de Pablo Iglesias, potser és besnéta d’alguns d’aquells descamisats espanyols a qui saludava la presidenta del Don’t cry for me Argentina. Descamisats amb samarreta al Congrés són els d’ara lluint la imatge de l’activista indígena Milagro Sala mentre Mauricio Macri visita la casa dels diputats. Descamisat però amb els botons ben cordats és Íñigo Errejón recordant que la parella de tango formada pels inquilins de la Moncloa i la Casa Rosada agafa fort les cintures seguint els passos de sempre, a la dreta, endavant, enrere, un, dos, tres. 

RECEPCIÓ AMB MESSI / La prosopopeia no es va acabar a la Carrera de San Jerónimo. A la nit, el llenguatge es va endolcir al banquet celebrat al Palau Reial, durant el qual els Macri van rebre de mans del rei Felip VI els collarets i medalles de l’Orde d’Isabel la Catòlica. La cita amb les corones continuarà aquest cap de setmana, quan els Macri es veuran amb el rei Messi, acompanyat pel cavaller Mascherano.