INVESTIGACIÓ EN MARXA

La família de George Michael, indignada per la filtració de la trucada a emergències després de la seva mort

"He intentat reanimar-lo des de fa una hora... Se n'ha anat", se sent que diu Fawaz

 

  / AP / TIM IRELAND

1
Es llegeix en minuts

La família del músic britànic George Michael ha demanat que s'obri una investigació per aclarir com la trucada telefònica a emergències que va fer la seva parella, Fadi Fawaz, el dia de la seva mort s'ha filtrat als mitjans del Regne Unit. A aquesta filtració s'uneix el fet que la família encara no ha pogut enterrar el cantant, que va morir el dia de Nadal als 53 anys.

En un comunicat, els familiars de Michael asseguren que se senten "verdaderament horroritzats” per la divulgació de l'àudio, en què el perruquer Fadi Fawaz descriu Michael estirat al llit, mort. “La família i els amics de George estan extremadament disgustats perquè una gravació tan personal, dolorosa i clarament confidencial s'hagi filtrat”, asseguren els familiars.

"He intentat reanimar-lo des de fa una hora... Se n'ha anat”, diu Fawaz a l'àudio, destrossat de dolor. “Crec que està mort”, “no respira”, contesta a preguntes de la persona que l'atén. “Està fred, blau, rígid”, prossegueix.

Notícies relacionades

A l'àudio descarta que la reanimació pugui ajudar-lo i demana que algú hi vagi “com més aviat millor”. “Quan vinguin, que intentin el que vulguin”, apunta igualment. Al tram final de la trucada, l'operadora li demana que no manipuli el cos, ja que la mort ha de ser verificada.

El nòvio de l'artista va trobar el cos sense vida a la seva residència a Goring-on-Thames, al comtat anglès d'Oxfordshire. Es creu que Michael va morir a causa d'una fallida cardíaca i fins ara s'ha descartat que hi hagi hagut alguna circumstància “sospitosa” en la seva mort. L'autòpsia practicada a Michael ha ofert resultats “no concloents”, i per això es porten a terme noves proves que encara no s'han divulgat.