080 BARCELONA FASHION

Daniel Rosa guanya el premi a millor dissenyador emergent

Oscar León i Antonio Miró comparteixen el premi a millor col·lecció

lmmarco37154341 barcelona 03 02 2017 barcelona 080 fashion en el tnc los g170203172514 / FERRAN SENDRA

lmmarco37154341 barcelona  03 02 2017 barcelona 080 fashion en el tnc  los g170203172514
lmmarco37143792 gente barcelona pasarela 080 desfile de daniel  rosa foto we170203155405

/

2
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

Daniel Rosa, un jove format a l'escola FDModa LCI Barcelona, ha vist recompensada la seva feina amb el premi al millor dissenyador emergent, dotat amb 15.000 euros, al final de la 19a edició de la 080 Barcelona Fashion. El dissenyador, de 26 anys, s'ha mostrat agraït, tenint en compte que ha sigut el seu debut a la passarel·la 080, i és que el seu paisatge fred amb nois (la majoria) i noies amb peces en blanc i plata i gorres peludes ha agradat al jurat.

Rosa ha explicat a EL PERIÓDICO que aquest premi, que patrocina Desigual, significa "un gran impuls i una motivació per seguir treballant". També ha reconegut que el resultat de la seva col·lecció 'Isolation' ha sigut molt satisfactori. "En aquesta ocasió vaig decidir incorporar dissenys per a dona per tenir més visibilitat. La línia és la mateixa, l'únic que he canviat en la roba femenina ha sigut el quadre de talles, encara que no són peces unisex", ha aclarit.

El premi a la millor col·lecció ha sigut compartit per Oscar León i la firma Antonio Miró, que té com a responsable creatiu Albert Villagrasa. León, que ha presentat la col·lecció 'I close my eyes, and I feel you…',  ha explicat que és feliç. "M'estava recuperant de l'embolic de la desfilada i el premi ha sigut com una injecció d'entusiasme". L'artífex de la firma OscarLeon creu que el conjunt de la col·lecció i la posada en escena han sigut crucials en aquest guardó.

A L'ESTIL DE LA COMUNITAT AMISH

Albert Villagrasa, el creatiu d'Antonio Miró, es va plantejar la seva col·lecció, 'Orígens', per a home i dona, preguntant-se com vestiria avui un membre de la comunitat amish. El resultat va ser una posada en escena sòbria a base de sedes, cotó, llanes fredes i en matisos neutres. "Em costa creure'm el premi perquè tenia com a favorita la col·lecció de VM La Siberia, que va ser espectacular", ha assegurat. 

Villagrasa, de 39 anys, ha treballat cinc anys amb Miró i assegura que en aquesta col·lecció ha arriscat  amb el disseny femení. "La dona l'he reinventat i l'he treballat més a fons per trencar els cànons", ha apuntat.

Per últim, també s'ha entregat el reconeixement del clúster Català de la Moda (MODACC) a la marca Escorpion, que també permet al guanyador participar en la pròxima edició de la 080 de forma gratuïta a més de rebre un premi valorat en 10.000 euros.

Notícies relacionades

La directora creativa d'Escorpion, Sybille Horaist, ha declarat que aquest premi arriba en un moment en què "l'empresa ha realitzat molts canvis apostant pel disseny emergent, amb la col·laboració de Juanma by el Cuco, i apostant també pel 'see now buy now'. I el creador de la col·lecció càpsula, Juanma Granero, ha mostrat la seva alegria "per la marca i per la meva feina. Espero que aquest premi serveixi perquè les marques apostin per joves dissenyadors", sosté.

L'acte d'entrega dels premis de moda ha comptat amb la presència de la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs; el gerent del CCAM i director del 080, Miquel Rodríguez, i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, així com els membres del jurat.