080 BARCELONA FASHION

Krizia Robustella i els seus morts vivents

Aquest matí s'han presentat les col·leccions de Pilar del Campo, Anel Yaos, Pablo Erroz i Escorpion

  / AP / LLUIS GENE

 
zentauroepp37130792 a model presents a creation by spanish fashion designer kriz170201183044

/

1
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

Una nit tempestuosa en un cementiri ha donat pas al grup de zombis de Krizia Robustella. La firma de 'sport deluxe' ha ressuscitat entre els morts amb 'Jolly Seath Crew', una sèrie cromàtica amb estampats de còmic.  

"Els morts vivents han tornat de la tomba de la mà de l'il·lustrador Marcos Cabrera. Aquesta vegada he barrejat l'estil xandaller amb un munt de zombis vestits amb roba unisex", explica Robustella, que afegeix: "Ens va semblar divertit seguir la història del funeral que vam presentar en l'última edició. Ara els morts estan molt vius amb dissenys unisex, 'oversize' de vellut pèl sintètic multicolor", diu.

Per la seva banda, Pablo Erroz ha narrat un viatge imaginari, on lògica i realitat es donen la mà. La pana, el cotó, el vellut i el 'glitter' són una constant en la col·lecció 'Panorama AW 12/18'. "He combinat molts detalls en bàsics i peces exteriors", ha detallat Erroz, que s'ha apuntat al 'ready to wear' per a dona i home.

JOC DE MIRALLS

Pilar del Campo, que ha debutat aquest matí a la passarel·la 080, s'ha decantat per 'reflexos', una sèrie de patrons femenins creats a partir de la reflexió dels miralls. "La moda és el mirall de la societat. Les peces agafen el paper del mirall", ha dit la dissenyadora. A continuació, s'han vist les propostes d'Anel Yaos. La col·lecció 'Odaxelagnia' remet a la pràctica de mossegar o ser mossegat durant la relació sexual.

Notícies relacionades

L'últim torn d'aquest matí ha sigut per a Escorpion, que ha llançat una col·lecció càpsula dissenyada per Juanma Granero, l'artífex de la firma Juanma by el Cuco. El joveque ha reinventat l'estètica, se suma a la tendència de posar a la venda la col·lecció d'aquí a unes setmanes. "M'he centrat en l'essència de la marca, en un passat no gaire llunyà. He reinventat els patrons amb elements de les tendències actuals en llana, punt i 'tricot", ha puntualitzat Granero.

La col·lecció, anomenada 'Heritage', s'acoloreix de "groc, coral, blanc trencat, blau cel i 'tweed' en blanc i negre". Les models han desfilat entre palmeres amb peces de siluetes fluides "però sense perdre una silueta molt femenina", ha recalcat el creador.