ANIVERSARI CULTURAL

Felip VI compleix 49 anys envoltat de personalitats de la cultura

El Rei presideix un acte del centenari de la mort de Cervantes, davant unes 200 persones

El Monarca va anar divendres passat a veure la pel·lícula 'La la land' en un cine de Madrid

Felip VI compleix 49 anys envoltat de personalitats de la cultura

BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts

El Rei compleix aquest dilluns 49 anys, i ho ha fet envoltat de personalitats de la cultura i la política. Felip VI ha atès la seva agenda d'actes oficials del dia, que ha començat amb una reunió amb el president de l'Equador, Rafael Correa. Després, els Reis han presidit la clausura del IV centenari de la mort de Miguel de Cervantes, acte celebrat al Palau Reial i al qual han assistit unes 200 persones.

La commemoració ha tingut lloc al solemne Saló de Columnes del Palau Reial, el mateix on va tenir lloc el relleu a la Corona el 2014. L'actriu Concha Velasco ha sigut la conductora d'un muntatge amb música, literatura i teatre, en què l'actor José Luis Gómez ha interpretat Don Quixot.

Entre els famosos que han anat al Palau Reial, hi havia els músics Plácido Domingo, Raphael, Miguel Poveda Pablo Alborán; els pintors Antonio López i Rafael Canogar, personalitats del cine i el teatre com Ángela Molina, Julia i Emilio Gutiérrez Caba i Gracia Querejeta, els escriptors Andrés Trapiello, Dolores Redondo o Ildefonso Falcones, i el cuiner Juan Mari Arzak.

SANTI VILA, EN REPRESENTACIÓ DE CATALUNYA

També hi han assistit autoritats polítiques, com la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i els ministres Íñigo Méndez de Vigo i Cristóbal Montoro, a més dels presidents de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes; Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, i Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera. Per part de Catalunya, una altra de les comunitats cervantines, hi ha assistit Santi Vila, conseller de Cultura.

Notícies relacionades

Felip VI ha tancat l'acte del quart centenari de la mort de Cervantes a l'estil de com ho va fer el seu besavi, Alfons XIII, en l'anterior centenari. El Rei ha afirmat que Cervantes "viu, i viu més que mai", i ha defensat fer del món "un lloc més cervantí', en què es conjuguin sempre el diàleg i la llibertat", a més de mostrar confiança en la "història compartida de fructífera convivència". 

El Rei ha complert els seus compromisos oficials, però el cap de setmana va poder disfrutar del temps lliure amb la seva família. Divendres a la nit, Felip i Letizia, acompanyats de diversos amics, van anar a un cine de Madrid a veure la pel·lícula 'La la land', segons explica Europa Press, davant la sorpresa de la resta dels espectadors.