De Sud-àfrica al Leverkusen

Els Reis s'interessen per l'entrellat de les publicacions del Grup Zeta durant el recorregut per les redaccions

icoy36604696 zeta161212182425

icoy36604696 zeta161212182425

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Una hora sempre dóna per a molt. En una redacció, més. I en diverses redaccions, més encara. Política, esports, cor, estil, automobilisme... Durant la visita, els Reis s'han interessat per l'entrellat de les revistes, els diaris, la productora Zeta Audiovisual i l'editorial Ediciones B que conformen el hòlding del Grup Zeta. “¿Què tal va ‘Cicatriz’?”, ha preguntat Letizia en referència al llibre de Juan Gómez-Jurado. “Molt bé. Ha sigut l''e-book' més venut del 2016”, ha respost Berta Noy, la directora editorial. Felip ha fet referència a la novel·la històrica ‘El rey pequeño’, d'Antonio Pérez Henares, un autor que ha demostrat que coneixia.

A les taules de la revista 'Viajar', el director, Mariano López, els ha comentat que va tornar dissabte de Sud-àfrica, de la primera expedició organitzada per aquesta publicació. “A la facultat molts somiaven treballar en revistes d'aquest tipus per poder viatjar sempre”, ha recordat Letizia, en un dels pocs moments en què ha deixat entreveure la seva època com a periodista. 

Ja a la redacció de la delegació d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA a Madrid, el director, Enric Hernàndez, ha presentat tot l'equip. A Esports han comentat que l'Atlètic de Madrid s'enfrontarà al Bayer Leverkusen en vuitens de la Champions League. La notícia acabava de sortir pocs minuts abans de l'inici de la visita, però Felip, que és matalasser, ja la coneixia. “Sí, sí, ja ho sé. Se'ls ha de batre”, ha respost.

Durant el recorregut, el cap de l'Estat i la seva dona han estat acompanyats pel president del Grup, Antonio Asensio Mosbah; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, que s'ha sorprès amb les explicacions dels terminis de tancament. “Quina vida més complicada la del periodista. No teniu horaris. ¿Deu ser difícil conciliar, no?”, ha preguntat. Un tema, el de la conciliació, que preocupa els Reis, que alguna vegada han fet campanya a favor mostrant la polsera groga amb les sigles de l'Associació per a la Racionalització d'Horaris Espanyols. 

Letizia ha llançat una advertència  que ha provocat riallades entre els redactors de 'Cuore': "Avui tot 'guau!!', ¿eh? Res d''aaarg!!".

A 'Interviú', l'equip ha posat amb els Monarques per tenir una foto de record, igual com ho han fet altres publicacions com 'Tiempo'. La que més ho ha celebrat ha sigut 'Cuore'. Amb el seu director, Álvaro García, al capdavant, els redactors s'han plantat davant un cartell típic de 'photocall'. Uns professionals. Després de l'últim flaix, Letizia ha llançat una advertència que ha provocat riallades: “Avui tot ‘Guau!!’, ¿eh? Res d'‘Aaarg!!”.  

A 'Tiempo', la Reina ha pogut veure la portada que ja s'està preparant sobre el suplement especial amb les perspectives del 2017 de ‘The Economist’ i que la revista publicarà el dia 23 perquè té els drets per a Espanya. 

Notícies relacionades

A la zona de màrqueting, Felip VI s'ha emportat una grata sorpresa. Malgrat la rapidesa de les presentacions i les desenes de cares noves, un nom conegut i una cara familiar. “Sóc Carlos Bravo”, ha dit el director de màrqueting estratègic. “Vam estudiar junts a Santa María de los Rosales”, ha continuat. “¡És veritat!”, ha deixat anar el Rei. “Quant de temps. Ens conservem molt bé, encara que jo tinc més cabells blancs que tu”, ha afegit el Monarca. 

Ja a Zeta Audiovisual, Asensio ha explicat als Monarques les vicissituds del procés d'elaboració de la pel·lícula ‘El hombre de las mil caras’ i Felip s'ha interessat pel llibre en què està basat el film, de Manuel Cerdán. Els Reis, aficionats al cine, han repassat les últimes estrenes i Letizia s'ha atrevit a recomanar 'La doncella', de Park Chan-wook, que transcorre a Corea el 1930. Després del recorregut, els esperava un còctel per brindar pels 40 anys del Grup Zeta.