TRES DIES D'UNA AGENDA ATAPEÏDA

Els Reis inicien a Portugal la seva primera visita oficial en un any i mig

Felip VI i Letizia van suspendre el seu anterior viatge a l'Aràbia Saudita del dia 12 per la mort del príncep Turki

jjubierre36449189 reyes casillas carbonero161129133344

jjubierre36449189 reyes casillas carbonero161129133344 / Estela Silva

1
Es llegeix en minuts

Els Reis van aterrar ahir a Porto (Portugal) per a la seva primera visita d’Estat en un any i mig. Al llarg de tres dies, Felip VI i Letizia abordaran una atapeïda agenda d’actes institucionals, culturals i de suport a la recerca que els portarà també a Guimarães Lisboa. El programa d’activitats inclou els sis discursos que pronunciarà el Rei, la visita a una exposició de Joan Miró i recorreguts per centres punters de recerca científica portuguesos.

El ministre d'Afers EstrangersAlfonso Dastis, acompanya els Reis en aquesta visita d'Estat, que es converteix així en el primer viatge del nou cap de la diplomàcia espanyola amb Felip VI, després de la suspensió de la visita oficial a l'Aràbia Saudita que havia de començar el dia 12 i va haver de ser ajornada per la mort del príncep Turki, germà del rei Salman.

PRIMER VIATGE OFICIAL EN UN ANY I MIG

La seva primera visita d'Estat en gairebé un any i mig, els Reis van ser rebuts a l'arribar a l'aeroport de Porto pel ministre portuguès d'Exteriors, Augusto Santos; l'assessor per a les Relacions Internacionals del president de la República, José Augusto Duarte, i els respectius ambaixadors, Juan Manuel de Barandica Francisco Ribeiro de Menezes, entre altres personalitats.

Notícies relacionades

Convidats pel president Marcelo Rebelo, aquest viatge a Portugal servirà per escenificar l’excel·lent salut de què gaudeix la relació bilateral i afavorir l'impuls de dossiers pendents d'avanços.

Portugal és un dels socis més estrets d'Espanya. Els dos països comparteixen múltiples interessos comuns per la seva condició de socis a la UE i en la comunitat iberoamericana, a més que amb freqüència tenen visions coincidents en assumptes multilaterals.