GUARDONS MUSICALS A ROTTERDAM

Justin Bieber i Lady Gaga triomfen als premis MTV Europe a ritme de Bruno Mars

EMA101. Rotterdam (Netherlands), 06/11/2016.- US singer Bruno Mars (C) performs at the MTV Europe Music Awards (EMAs) 2016 at the Ahoy Rotterdam, in Rotterdam, Netherlands, 06 November 2016. (Países Bajos; Holanda) EFE/EPA/REMKO DE WAAL

EMA101. Rotterdam (Netherlands), 06/11/2016.- US singer Bruno Mars (C) performs at the MTV Europe Music Awards (EMAs) 2016 at the Ahoy Rotterdam, in Rotterdam, Netherlands, 06 November 2016. (Países Bajos; Holanda) EFE/EPA/REMKO DE WAAL / REMKO DE WAAL (EFE)

2
Es llegeix en minuts
EFE / ROTTERDAM (HOLANDA)

Amb el seu pop contagiós i la seva prodigiosa veu, Bruno Mars ha sigut l'autèntica estrella sobre l'escenari de la 23a edició dels MTV Europe Music Awards (EMA) que han premiat dos absents, Lady Gaga i Justin Bieber.

El hawaià, fora de les nominacions perquè el seu tercer àlbum està a punt de veure la llum, ha convertit el recinte de l'Ahoy Rotterdam en una festa al ritme dance del seu nou senzill "24K Magic" només començar la cerimònia.

Pel que fa a premis, que era del que es tractava, Gaga i Bieber per poc queden empatats. La primera, que acaba de publicar el seu disc més personal, 'Joanne', ha derrotat la favorita, Beyoncé, i s'ha emportat el de millor artista femenina, a més del premi al millor 'look'. Però Bieber n'ha sumat finalment tres: el de millor cançó -un dels més buscats-, amb l'omnipresent 'Sorry', el de millor artista canadenc i el que reconeix els millors fans.

El que se li ha escapat a Bieber després de sis edicions consecutives guanyant-lo, ha sigut el de millor artista masculí, que ha anat a parar a mans del seu compatriota i aspirant a successor en el tron pop adolescent Shawn Mendes.

SUCCESSOR AMB HOLOGRAMES

L'actuació de Mendes (cridat a ser el pròxim Bieber), que ha cantat al piano 'Mercy', sortint d'un holograma amb forma de piràmide, ha originat una veritable cridòria que confirmava que Bieber ha d'anar amb compte.

El canadenc multiplatí The Weeknd ha sortit d'una cúpula estrellada al començar a cantar el seu hit 'Starboy', en què col·laboren els francesos de Daft Punk i pel qual s'ha emportat el premi al millor vídeo musical.

En l'àmbit femení i davant l'absència de les grans dives, la sueca Zara Larsson ha acaparat tots els focus a més de conquistar el premi a la millor artista revelació.

TRUMP I CLINTON ES COLEN A LA GALA

Però una de les actuacions més explosives ha sigut la de Green Day. Els californians, supervivents del punk rock dels 90, han rebut de mans de l'actor Idris Elba el premi Icona Global, un reconeixement a la seva trajectòria i influència, i la banda ho ha agraït amb una descàrrega rockera no exempta d'un missatge crític.

Si amb 'Bang Bang', del seu últim disc, han posat en la diana la violència i les víctimes d'armes de foc als Estats Units, el seu ja clàssic 'American Idiot', composta a la calor de la invasió de l'Iraq amb George Bush, ha adquirit un nou ressò a l'escenari de l'Ahoy a dos dies de les eleccions que es disputen el republicà Donald Trump i la demòcrata Hillary Clinton.

OneRepublic, Lukas Graham, DNCE -la banda de l'exJonas Brother Joe Jonas-, i Kings of Leon també han posat música a la festa dels EMA.

BUNBURY I PRINCE

La resta dels premis s'han repartit entre 21 Pilots (millor directe i millor artista alternatiu), Coldplay (millor artista pop), les noies de Fifth Harmony (millor artista pop), Drake (millor artista hip hop) i Martin Garrix (electrònica).

Bunbury s'ha endut el de millor artista espanyol, imposant-se a Amaral, Amaral, Bunbury, Corizonas, Leiva i a Álvaro Soler.

Notícies relacionades

A l'inici de la gala, la presentadora de la gala ha recordat Prince, que va morir l'abril d'aquest any i que va actuar als EMA el 1994.