La taca del vi toscà de Sting

Una màfia que explota immigrants esquitxa els cellers del músic britànic, a punt de llançar una cançó de suport als refugiats

mroca22925511 icult sting  foto promocional161018164546

mroca22925511 icult sting foto promocional161018164546

2
Es llegeix en minuts

Després del seu esperat retorn al pop rock des de feia una dècada, Sting ha publicat ‘57th & 9t’, disc que arribarà a les botigues l'11 de novembre a través d'Universal Music. No obstant, el llançament del seu nou treball s'ha vist enterbolit amb una difícil investigació policial. Els seus cellers II Palagio s'han vist implicats en una xarxa mafiosa que explotava immigrants indocumentats i els obligava a treballar llargues jornades cobrant menys de quatre hores l'hora. 

Curiosament, l'antic vocalista del grup The Police inclou al disc de la reaparició una cançó -'Inshallah'- dedicada a la crisi dels refugiats que busquen la 'meca' europea.

Arran de la denúncia, ha transcendit que entre 30 i 40 subsaharians van treballar a la finca en condicions precàries. S'ha sabut, per exemple, que a l'hivern portaven xancletes i davant de qualsevol incident laboral estaven obligats a dir a l'hospital que havia sigut un accident domèstic.

"PRÀCTIQUES LABORABLES QÜESTIONABLES"

El cantant britànic ha declarat a 'The Telegraph' que ese sent "trist i angoixat" al saber que l'empresa independent de 'leasing' sota sospita estava involucrada en “pràctiques laborables qüestionables". “Espero profundament que la llei italiana segueixi el seu curs i porti l'assumpte als tribunals", ha afegit l'artista, a qui de moment la fiscalia ha exclòs de les indagacions. "No tenia coneixement d'aquest fet, ni tan sols era a Itàlia en aquell moment", ha puntualitzat Sting.

El fiscal, Antonio Sangermano ha considerat que el músic “no tenia coneixement d'aquest fet i ni tan sols estava a Itàlia en el moment”. Encara que no és sospitós de ser el responsable de la contractació il·legal, sí que s'ha mostrat tremendament afectat per la investigació.

11 SOSPITOSOS

De moment, la fiscalia ja ha posat mesures cautelars contra 11 sospitosos italians, acusats de reclutar refugiats i explotar-los il·legalment, a més de delictes de frau, estafa i emissió de factures falses. Per captar-los, comptaven amb un grup de pakistanesos que s'encarregaven de reclutar els 'sense papers'. 

L'intèrpret i la seva dona, l'actriu Trude Styler, van comprar fa 16 anys el celler Il Palagio a  la  regió de la Toscana, a prop de Figline Valdarno a 30 minuts de Florència, un palau del segle XVI amb 350 hectàrees de terreny, on la parella passa algunes temporades.

L'artista va passar anys restaurant la propietat que li va vendre el Duque Simone Vincenzo Velluti Zati de San Clemente el 1999 i a la capella de la casa principal va posar una gran estàtua de Buda, segons 'Telegraph'.

Notícies relacionades

Entre els vins que produeix a la seva finca, destaca el Sister Moon (Germana Lluna),  títol també d'una de les cançons del vocalista de The Police, que ha sigut premiat per la revista de vins nord-americana 'Wine Spectator'.

Sister Moon és un vi negre que ha envellit durant 24 mesos en barriques de roure francès, i té un preu de 45 euros. En més d'una ocasió, Sting ha afirmat que part de l'èxit es basa en el fet que habitualment canta als vins. "Jo canto al celler" perquè m'agrada pensar que això aporta alguna cosa als meus vins".