CAMPANYA DE SUPORT A LES UNIONS LGTB

Kylie Minogue i Joshua Sasse posposen el seu casament

"Fins que no s'aprovi el matrimoni gai a Austràlia no ens casarem", diu el nòvio

lmmarco35811791 gente joshua sasse y kylie minogue161006150852

lmmarco35811791 gente joshua sasse y kylie minogue161006150852

2
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

La cantant Kylie Minogue i el seu promès, l’actor britànic Joshua Sasse no pensen casar-se de moment fins que el matrimoni gai no sigui legal a Austràlia, el país de naixement de l’artista. Sasse, de 28 anys, ha iniciat una campanya per internet per recolzar el matrimoni de les parelles del mateix sexe amb l’ajuda de la seva promesa, tota una icona de la comunitat LGTB.

«Em vaig sorprendre molt al descobrir a principis d’aquest any que el matrimoni homosexual a Austràlia segueix sent il·legal. Hi ha molts obstacles per aconseguir la igualtat, però ara som més a prop que mai d’aquest canvi», explica Sasse a la pàgina web de la campanya Say I do. Down Under, que va llançar el cap de setmana passat.

La campanya neix arran de la promesa que va fer el mes de març passat l’actual primer ministre, Malcolm Turnbull, que si guanyava les eleccions convocaria un referèndum per consultar sobre el matrimoni entre persones del mateix sexe. La consulta està pendent de ser aprovada pel Parlament i, si ho fa, se celebraria el febrer vinent.

A FAVOR DE LA IGUALTAT

«Volia dir-vos, en nom meu i en el de Kylie, que fins que aquesta llei no s’aprovi a Austràlia no ens casarem. ¿Per què hauríem de ferlo? ¿Per què som més importants que els altres? No està bé», va declarar ahir Sasse a una televisió australiana. «Simplement no puc concebre que, sota qualsevol precepte moral, religiós o el que sigui, jo tingui el dret a casar-me i fer-ho amb la persona que estimo i altres no el tinguin per la seva orientació sexual. La igualtat no funciona així. La igualtat i la llei són les arrels de la democràcia», va afegir.

SAMARRETA DE SUPORT

 La intèrpret d’In your eyes i tants èxits del pop recolza del tot el seu nòvio en aquesta iniciativa i ha pujat al seu compte d’Instagram una foto en què llueix la samarreta amb el nom de la iniciativa. «Sentir l’amor amants. L’amor fa girar el món», és el missatge que acompanya la imatge.

No és l’única famosa que ho ha fet. L’actriu Margot Robbie (La leyenda de Tarzán) s’ha posat la samarreta amb la bandera australiana i els colors de l’arc iris al programa de televisió titulat Saturday Night Live, que emet la cadena nord-americana NBC. També s’hi han sumat la cantant Dolly Parton i el líder de la banda Scissor Sisters, Jake Shears.

Kylie Minogue –que va sortir uns quants anys amb el model i actor Andrés Velencoso– i Joshua Sasse es van conèixer el setembre de l’any passat durant el rodatge de la sèrie televisiva Galavant, on ella va fer una petita aparició. Va ser un amor sobtat en tota regla, perquè es van comprometre el mes següent.

Notícies relacionades

L’estiu passat es va publicar que la parella s’havia casat en secret el 28 de maig a l’illa grega de Sifnos, quan en realitat el que van fer va ser celebrar el 48è aniversari d’ella. La seva idea, segons han expressat, és casar-se a Melbourne, la ciutat natal de Kylie, decisió que de moment han ajornat.

Recentment, en una entrevista al Daily Mail, Sasse resumia la seva relació amb Kylie amb quatre paraules: «Màgia, emoció, alegria i sexe». Respecte a la diferència d’edat, també es mostrava d’allò més contundent. «Estic enamorat d’una dona gran. Doncs visca la diferencia. Ella em fa sentir viu cada dia. L’estimo».