Mor la protagonista del petó del final de la segona guerra mundial a Time Square

Fins al 2012 no es va poder confirmar la identitat de la parella protagonista de la imatge que va publicar 'Life'

beso-times-square

beso-times-square

1
Es llegeix en minuts

Greta Zimmer Friedman, l'assistent dental que va protagonitzar juntament amb un mariner el petó que representa el final de la segona guerra mundial a Time Square ha mort en l'estat de Virgínia als 92 anys, segons han informat mitjans locals.

Zimmer, nascuda a Àustria i que va emigrar als Estats Units amb dues germanes més petites el 1938, va ser una de les protagonistes de la imatge captada pel fotògraf de la revista Life el 14 d'agost de 1945.

El mariner que l'estava besant, George Mendonsa, ara de 89 anys, és un pescador retirat que viu a l'estat de Rhode Island.

Joshua Friedman va dir al diari novaiorquès Daily News que la seva mare, morta dijous passat, feia temps que estava malalta i serà enterrada amb el seu marit en un cementiri de Virgínia.

EL MISTERI DE LA IMATGE

Van passar molts anys fins que es va conèixer la identitat de les dues persones retratades en una de les fotos més cèlebres del segle XX. Només a partir del 1980, quan Life va demanar ajuda per identificar-los, va començar a resoldre's el misteri.

Notícies relacionades

Moltes persones van assegurar que eren les protagonistes del famós petó, però no va ser fins al 2012 quan un llibre publicat llavors va donar proves que una de les protagonistes era l'assistent dental, llavors de 21 anys i que en un principi es pensava que era infermera.

Segons va recordar Greta, el petó va ser fortuït i va ser el mariner qui la va sorprendre quan caminava per Times Square, en un gest que va durar pocs segons, però que Eisenstaedt va aconseguir immortalitzar.