La infanta Elena, operada d'una fractura al canell després de caure d'un cavall a la Zarzuela

elena

elena / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

La infanta Elena ha sigut operada d'una fractura de canell que va patir aquest dijous quan muntava a cavall a les instal·lacions del recinte del palau de La Zarzuela. La intervenció ha sigut realitzada pel traumatòleg Alfonso del Corral, a la clínica Rúber Internacional de Madrid, a la urbanització Puerta del Hierro, on estarà unes hores ingressada. La germana gran del Rei haurà de portar el canell immobilitzat durant un temps. Els Reis emèrits i la seva filla, Victòria Frederica, s'han desplaçat al centre mèdic per estar amb ella.

La infanta, de 53 anys, fa més de 30 anys que munta a cavall i participa regularment en concursos hípics, una afició que ha heretat la seva filla Victòria Frederica. Sovint va al palau, on hi ha un picador, per poder-se entrenar amb els seus exemplars. Va ser durant una d'aquestes sessions rutinàries, dijous a primera hora de la tarda, quan es va produir l'incident, una mala caiguda en què es va fer mal al canell.

No és la primera vegada que com a amazona pateix un accident d'aquest tipus. El 2004 va protagonitzar un accident, que no va tenir greus conseqüències. Durant els seus primers anys de casada, va abandonar la competició encara que va seguir muntant a cavall de tant en tant. Una vegada es va separar de Jaime de Marichalar, la infanta va reprendre la seva presència als concursos hípics, on té un nodrit grup d'amics, com Luis Astolfi, el seu nòvio de joventut, i Cayetano Martínez de Irujo.

ESPORTISTA COMPROMESA

Notícies relacionades

Dimarts passat, Elena de Borbó va presidir amb la vicepresidenta del Govern en funcions, Soraya Saenz de Santamaría, l'acte oficial de comiat dels esportistes que participaran en els Jocs ParalímpicsJocs Paralímpics de Rio de Janeiro.

Presidenta d'honor del Comitè Paralímpic Espanyol, la germana del monarca va assegurar llavors que per a ella era "una gran satisfacció i una alegria" compartir l'"emocionant moment de partida" cap als Jocs de Rio.